3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Parlak: Teşviği bırakıp işimize bakalım

Isparta Valisi İsa Parlak, Isparta’nın teşvik kapsamına alınması gerektiğini belirterek, "Teşvik yok diye elimizi kolumuzu bağlamak olmaz. İyi iş adamı, krizden bile fırsat yaratabilen kişidir" dedi.

Isparta Valisi İsa Parlak, Isparta’nın ekonomik yapısını değerlendirdi. Isparta’nın orman ürünlerinden elde edilen sanayi ürünlerinde ön sıralarda yer aldığını belirten Vali Parlak, "Isparta insanının büyük risklere atılmadığını görüyorum. Isparta’nın ekonomisi tarıma dayanıyor. Buna paralel olarak orman ürünlerine bağlı mamullerde de iyi noktadayız. Ne var ki sanayi alanında istediğimiz noktada değiliz. Ben bu durumu kent halkının psikolojik durumuna bağlıyorum. Burada orta ölçekli aile işletmeleri gelişmiş. Vatandaşımız çiftçilikle, halı dokuma ile esnaflıkla geçimini elde etmiş. İnsanımızda küçük işletmelerin getirdiği bir rahatlık söz konusu. Çok önemli ekonomik sıkıntıya düşmeden geçimini sağlamış. Daha fazla risk alıp büyük işletmelere geçmemiş" dedi.

"İYİ İŞ ADAMI KRİZDEN BİLE FIRSAT YARATABİLEN KİŞİDİR"

Teşvik Yasası hakkında da görüşlerini açıklayan Vali Parlak, "Teşvik yok diye elimizi kolumuzu bağlamak olmaz. İyi iş adamı, krizden bile fırsat yaratabilen kişidir. Mevcut olanakları en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle yatırım yapılması gerekir. Krizle fırsat kardeştir. Bir madalyonun iki yüzü gibidir" diye konuştu.
Isparta’nın teşvik kapsamına alınması gerektiğini de söyleyen Vali Parlak, Isparta’ya yapılacak teşvikin diğer illerden geri kalmamasını sağlaması noktasında önem teşkil ettiğini kaydetti.

"ISPARTA TURİZM CENNETİ"

Isparta’nın turizm cenneti olduğunu ancak yeme içme, konaklama gibi alt yapıların gelişmediğini belirten Vali Parlak, Ispartalı yatırımcıların bu konuyu profesyonel ve ekonomik anlamda değerlendiremediğinin altını çizdi. Isparta’nın Yazılı Kanyon, antik kentler, Davraz Kayak Merkezi gibi birçok turizm merkezine sahip olduğunu ancak bunların yeterince tanıtılamadığını vurgulayan Vali Parlak, bu durumun işletmecilerin olaya dar çerçevede bakmasından kaynaklandığını söyledi. Bazı yatırımcıların bu konuda faaliyette bulunmak istediklerini ancak arkalarında devlet desteği istediklerini söyleyen Parlak, "Biz devlet olarak tanıtımı yine yapacağız. Tanıtım bir bakıma kamu görevi. Ancak işletmecilerin, yatırımcıların bu olaya daha profesyonel anlamda bakması şart. Bu bir yarıştır. Bunu zorla empoze edemezsiniz. Yatırımcılarımızın bulundukları ortamı iyi değerlendirmeleri suretiyle ilimizi daha iyi şekilde tanıtabiliriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 19:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?