5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Pazar esnafından pazaryeri eylemi

Isparta'nın en büyük ve en eski pazarı olan Çarşamba Pazarı'nda esnaflar pazarın eski yerine taşınması için eylem yaptı. 

Çarşamba Pazarı'nın eski yerine taşınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten esnaflar, yürüyüş yaparak Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman aleyhinde slogan attı. Yaklaşık 200 esnaf, "Isparta bizimdir, bizim kalacak yabancılara Isparta'da yer yok", "Bir tek Isparta var, başka Isparta yok" sloganları ile eski Çarşamba Pazarı'nda eylem yaptı. Çarşamba Pazarı'nın eski yerinde kalması için oy toplayan esnaf ve vatandaşlar, eylemlerinin son ana kadar devam edeceğini ve dediklerinin er yada geç gerçekleşeceğini belirtti. 

Çarşamba Pazarı esnaflarından Mustafa Dolaksız, Türkiye'nin demokrasi ile yönetildiğini ancak Isparta'nın ise diktatörlük ile yönetildiğini iddia etti. Belediye Başkanı Hasan Balaman'a seçim zamanı cevaplarını vereceklerini söyleyen Dolaksız, "Balaman oy veren eller kırılsın. Biz pazarda maydanozu 500 Ykr'ye satamazken, bazı alışveriş merkezlerinde 1.9 YTL'ye satılıyor. Bu vatandaşı hiç mi düşünmüyorlar?" dedi. Pazarın kalkmasına vatandaş da tepki gösterdi. Pazara gidebilmek için 4 otobüs değiştirdiğini belirten Şayeste Baştuğ, "Bu halk çöpten ekmek bulup da yiyor. Biz pazara gidebilmek için 4 otobüs değiştiriyoruz. Pazarda 1 YTL'ye satılan ürün manavlarda ve alışveriş merkezlerinde iki katına satılıyor. Bazı insanlar ekmek alamayacak durumda" diye konuştu. 

Öte yandan, halk pazarı esnafının eylem yapması ve Yeni Çarşamba Pazarı'na gitmemeleri üzerine Isparta Belediyesi, Yeni Çarşamba Pazarı'na ücretsiz otobüs seferleri başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 18:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sahin kaya IP: 80.145.208.xxx Tarih : 4.01.2007 22:07:03
Bahcenin yakini uzagindan makbuldur.Hizmeti halkin ayagina ve ucuza getiren yönetimciler istiyorum. Ben almanyadan yaziyorum.Ama yoklugu bilen ve ceken bilir. Taksi ve üctekerli parasi ile evine günluk ihtiyacini karsilayabilen halkimizi unutmayalim.