5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Pazarcılar belediyeye isyan etti

Isparta'nın en büyük ve en eski pazarı olan Çarşamba Pazarı'nın 2 hafta önce belediye kararıyla taşınmasına kızan pazarcı esnafı, bugün sergi açmayarak duruma tepki gösterdi. 

Isparta'da halkın büyük bir oranda ihtiyaçlarını giderdiği Çarşamba Pazarı, Ticaret ve Kültür Merkezi kurulacağı gerekçesiyle Isparta Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi'nden Davraz Mahallesi'ne taşındı. Duruma tepki gösteren pazarcı esnafı, Çarşamba Pazarı'nın eski yerine geri taşınmasını istedi. Tepkisi dile getirmek isteyen pazarcılar, bugün kurulan Karaağaç Mahallesi'nde sergi açmadı. Pazar esnafı, pazarın eski yerine geri taşınmasını, aksi taktirde eylemlerinin devam edeceğini belirttiler. 

Konuyla ilgili Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın “Ben bu yola başımı değil, vücudumu koydum” sözlerine de tepki gösteren pazarcı esnafı, “O bir vücudunu koydu, biz ise binlerce vücudu ortaya koyduk” dediler. Kendilerinin mağdur olmasıyla birlikte Isparta halkının da mağdur olduğunu belirten pazar esnafı, “Belediye Başkanı Hasan Balaman Çarşamba Pazarı'nın kalkması için başını değil vücudunu koymuş. Bizde buradan diyoruz ki Sayın Balaman sen tek vücudunu koydun biz ise binlerce vücudumuzu ortaya koyduk. Çarşamba Pazarı eski yerine gelsin. Aksi takdirde hiçbir şekilde ne semt pazarı ne de hallere çıkacağız. Biz pazarlara çıkmazsak Isparta halkı da mağdur olacak. bu pazar 100 senelik bir pazar. Isparta tarihinde biz hiçbir zaman böyle bir eylem yapmadık. Ama senin sayende eylem de yapıyoruz” dediler.

Belediye Başkanı Balaman'ın kendilerine verdiği sözleri de yerine getirmediğini ileri süren esnaf, Çarşamba Pazarı'nın, yapımına başlanan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını etkilemediğini öne sürerek, “Bizler yine eski yerimizde sergi açmaya devam etmek istiyoruz. Bu durum gerçekleşinceye kadar hiçbir mahallede pazar açmayacağız” şeklinde konuştular. 

Sergi açmayan esnafı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Tunçbilek; esnafın her zaman arkasında olduklarını ve esnafın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 16:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?