4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

'PKK iddiasından vazgeçmeyecek'

PKK İDDİASINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Tokat'ta 7 askerin şehit edilmesinin PKK'nın iddialarından zerre kadar vazgeçmediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı ile partisinin ortaklaşa yürüttüğü partili belediyeler arasında iletişim eğitimi projesinin ikinci etap tanıtım toplantıları için Isparta'ya geldi.

MHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen Çobanoğlu, açılım tartışmaları sürerken Tokat'ta 7 askerimizin şehit edilmesiyle verilmek istenen mesajı değerlendirdi. Çobanoğlu, "PKK bölücülükten vazgeçmemiştir" dedi.

Terörün bir Türkiye gerçeği olduğunu belirten Metin Çobanoğlu, bu konuda ciddi bir politika uygulandığını söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

HÜKÜMET TÜRK DÜŞMANI

AKP hükümetinin 2002 yılında sıfıra yakın terörle devraldığı Türkiye'nin bugün geldiği noktanın belli olduğunu dile getiren Çobanoğlu, şöyle konuştu: "Hükümetin, Ağustos ayında başlattıkları açılımla ilgili partimizin tavrı açık ve net. Bu açılım PKK'nın meşrulaştırılmasının alt yapısının hazırlanmasıdır. Bizim bakış açımız bu. Bugün gelinen nokta haklılığımızı göstermiştir. Türkiye'de 'Türküm' demekten itina eden bir Başbakan bu ülkeyi yedi yıldır yönetiyor. Yine Türkiye, Türküm demeyi bölücülük gibi

gören, 'Ne Mutlu Türküm' sözünden, okullarda okutulan andımızdan rahatsız olan bir hükümet tarafından yönetiliyor. Başbakan Diyarbakır ziyaretinden önce 'Türkiye'de Kürt sorunu vardır' sözünü söylemiş olaylar bu sözden sonra cereyan etmiştir. AB her ilerleme raporunda Başbakan'ın bu sözü söylemekle cesur bir adım attığını ancak gerisini getirmediğini beyan etmiştir. Siz Türkiye'de Kürt sorununun varlığını deklare ederseniz bunun çözümünü isterler. Çözümün de ne olacağı belli. Güneydoğu'nun Türk

devletinden koparılarak, bağımsız bir devlet kurulması."

KÜRTÇE KONUŞANI KUCAKLARIZ ANCAK TERÖRİSTİN KÖKÜNÜ KAZIRIZ

MHP'nin Türkiye'de 70 milyon insanı birbirinden ayırt etmeyen anlayışa sahip bir parti olduğunu anlatan Çobanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürtçe konuşan vatandaşı kucaklarız ama terörün ve teröristin kökünü de kazırız. Millet olarak bu konuda çok uyanık olmak, yapılanları doğru okumaz durumundayız. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak eli kanlı teröristlerin Kandil'den getirilip otobüslerin üzerine çıkarılıp devletin hakimini, savcısını ayaklarına gönderip İmralı canisini kastederek, 'Biz yaptıklarımızdan

pişman değiliz. Biz elçiyiz. Liderimizin talimatıyla buraya geldik. Size mektup getirdik' diyen insanları 'Hayır siz pişmansınız' deyip affeden zihniyetin Türkiye'yi getirdiği nokta bu."

Çobanoğlu, Tokat'ta son olayın amacının da İstanbul'daki 17 yaşında kızımızın yakılarak öldürülmesi hadisesinin de teröristlerin iddialarından zerre kadar vazgeçmediklerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

İktidar ne derse desin yandaş basın ne derse desin tüm bunların kamuoyunun önünde cereyan ettiğini anlatan Çobanoğlu, şöyle konuştu: "Hepimizin aklını başına alması gerekir. Siyaseten oy alacağım diye bir tarafa şirin görünmek için Türkiye'yi bu noktaya getirmek kimsenin hakkı değildir. Bu ülkeyi bölmeye Ne ABD'nin, ne AB'nin ne de PKK'nın gücü yetecektir. Yeter ki Türkiye dayanışma içerisinde olsun."

HERKES HERŞEYİN FARKINDA

Tüm bu gelişmelerin vatandaşın gözü önünde cereyan ettiğini anlatan Çobanoğlu, şunları söyledi: "Habur Sınır Kapısı'nda evlatlarımızın katillerinin karşılanıp devlet tarafından sokağa bırakılmasının hemen ertesi günü Başbakan, 'bu tablodan mutlu olmamak mümkün değil' derken, vatandaşın tepkisi üzerine bu sözünden dönmek zorunda kalmıştır. Kamuoyu bunları görüyor. Yandaş basın ne kadar bunların üstünü örtmeye çalışsa da vatandaşlar olanların farkında."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 15:33:04
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 15:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?