5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Polis Teşkilatı örnek oldu

Isparta Emniyet Müdürlüğü, halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamanın yanında, sosyal faaliyetlere de önem veriyor. Köy ilköğretim okullarını onarımdan geçiren İl Emniyet Müdürlüğü, bu kapsamda tadilat çalışmasını tamamladığı Bozanönü İlköğretim Okulu'nda, tören düzenledi. 

Törene, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, AK Parti Isparta Milletvekili Emin Bilgiç, okul yönetimi, öğrenci velileri ve köylüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, öğretmen, öğrenci ve ailelere seslendi. Bozanönü İlköğretim Okulu'nun tadilatını gerçekleştiren İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan'a, Vali Şemsettin Uzun'a ve katkıda bulunan özel şirketlere teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, "Okul yaptırmak, cehaleti ayaklar altına almaktır. 

Halkın güvenini, huzurunu sağlamak olan emniyet teşkilatımıza, böyle bir faaliyette bulunmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasına öğrencilere seslenerek devam eden Tacettin Yılmaz, "Sizler, bizim umutlarımız, yarınlarımızsınız. Her zaman büyük düşünün, büyük kararlar verin. Umutlarınız, hayalleriniz hep büyük olsun. Çünkü Türkiye'nin, sizlerin büyük düşüncelerine ihtiyacı var. Asla yılmayın ve başarıdan vazgeçmeyin" şeklinde konuştu. Konuşmasında öğretmenlere ve ailelere mesaj vermeyi de ihmal etmeyen Yılmaz, "Mesleğinizin saygınlığını hiçbir zaman unutmayın. Bu çocuklar, sizlere emanet. Onları, bilgilerinizle donatın. Aileler, çocuklarınızı sadece okula göndermekle yetinmeyin. Onların ihtiyaçları, okulda yaşadıkları her türlü sıkıntılarıyla başarı veya başarısızlıklarıyla yakından ilgilenin. Çocuklarınızla yakından ilgilenmeniz, onların başarılarını artıracaktır" sözlerini konuşmasına ekledi. 

İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ise konuşmasında, eğitimin bütün yeniliklerin başı ve bütün ilimlerin kaynağı olduğuna değindi. Seyhan, "Türk Emniyet teşkilatı olarak, sosyal hizmetlere katkıda bulunmak, polis halk ilişkilerini geliştirmek, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili yavrularımızın daha iyi şartlarda eğitim yapmalarını sağlamak üzere, çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız esnasında, Sayın Vali'mize, Garnizon Komutanlığı'na, Belediye Başkanlığı'na, Sedef Boya Salih Kurt'a, Civan İnşaat Ali Ertürk'e, Gümüşgün Taşıyıcılar Kooperatif Başkanlığı'na ve teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından, Atatürk büstü açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra, tüm şehitlerin adını yaşatmak ve teşkilatın vefa duygusunu göstermek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan, "Her Şehide Bir Çeşme" projesi çerçevesinde yaptırılan çeşmenin açılışı yapıldı. Yaklaşık 1 ay önce Antalya'da devriye gezen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Osman Karadağ'ın adını taşıyan çeşme, şehidin ailesi tarafından açıldı. Şehit Polis Osman Karadağ'ın eşi Ayşegül Karadağ ve baba Süleyman Karadağ, açılışı gerçekleştirirken gözyaşlarına hakim olamadı. Açılış hüzünlü anlara sahne oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 19:10:00
Güncelleme :23 Eylül 2006 Cumartesi 22:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?