30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Polisten düğün sahiplerine uyarı

POLİSTEN DÜĞÜN SAHİPLERİNE UYARI

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla halka açık alanlarda ve ticari işletmelerde bilgilendirici klipler yayınlıyor, broşürler dağıtıyor.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğünlerin artmasını dikkate alan Isparta polisi, broşürlerde patlayıcı madde kullanımı, hırsızlık olayları ve çocukların kaybolması konusunda vatandaşları uyarıyor. Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amiri Ali Çelik, düğünlerde çok ilginç olaylara rastlandığını belirterek, “Takı merasimi sırasında biriken değerli eşyaların çalınmaması için dikkatli olunmalı. Isparta’da 2 kez yaşanan olayda düğünde takılar çalındı. İnsanlar düğün heyecanına kapılıp çevresine olan dikkatini kaybediyor. Düğün sahiplerine tavsiyemiz, takı merasimi sırasında toplanan değerli eşyaları güvenle sakladıklarından emin olsunlar. Salon girişinde vestiyer, masa ve sandalye üzerine eşya bırakmasınlar. Düğün alanında şüphelendikleri kişileri lütfen 155’i arayarak polise bildirsinler. Bu şekildeki olayları olmadan önleme bakımından önemli adım atılmış olacak” diye konuştu.

SİLAHLAR KUTLAMA ARACI DEĞİL

Çelik, düğünlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurun ise eğlence sırasında yapılan bilinçsizlikler olduğuna dikkat çekerek, ”Silahlar eğlence ve kutlama aracı değildir. İzinsiz ve usule uygun olmadan patlayıcı madde kullanmakta suç niteliği taşır. Vatandaşların düğün sahibi olarak belirtilen kurallara uymayan insanları polise bildirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde mutlulukları hüsrana dönebilir” dedi.

KAYBOLAN ÇOCUKLAR

Düğünlerde en çok yaşanan sıkıntıların başında kaybolan çocukların geldiğini ifade eden Ali Çelik, “Düğüne gelen davetliler eğer küçük yaşta çocukları varsa mutlaka tedbirli olsunlar. Birçok düğün sırasında bize kayıp çocuk ihbarı geliyor. Vatandaşlar kendi çocuklarını kontrol altında tutarsa çocuklarının güvenliğini sağlamış olur” ifadelerini kullandı.

POLİSTEN DÜĞÜN SAHİPLERİNE UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 10:54:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 11:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?