30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Polisten güvenlik uyarısı!

ISPARTA’DA TOPLUM DESTEKLİ POLİS PROJESİ

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, vatandaşları apartman ve daire güvenliği konusunda uyardı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, havaların ısınmasının ardından artan hırsızlık olaylarıyla ilgili vatandaşları apartman ve daire güvenliği konusunda uyardı. Hazırlatılan broşürlerde vatandaşların hırsızlık olaylarını olmadan önleme konusunda yapmaları gerekenler anlatıldı. Toplum Destekli Polis Büro Amiri Ali Çelik, ülke geneli ve Isparta’da hırsızlık olaylarının kışın dairelerin giriş kapılarının çeşitli yöntemlerle kırılması sonucu ve yazın ise vatandaşların sıcak havalar nedeniyle açık bıraktıkları balkon kapılarından dolayı meydana geldiğini söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşları bilgilendirmek amacı ile “Apartman ve Daire Güvenliği” isimli broşür hazırladıklarını belirten Çelik, “Ülkemizdeki hırsızlıkların yüzde 60. kapı kırmak suretiyle meydana geliyor. Isparta hırsızlık bakımından çevre kentlere göre çok huzurlu. Ancak yinede vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması gerekiyor. Biz TDP Büro Amirliği olarak soka sokak geziyoruz ve açık bırakılan özellikle apartman kapıları konusunda vatandaşları uyarıyoruz. Bunun için broşürler hazırlattık” dedi.

ZİLE SOYADINIZI YAZIN

TDP Büro Amiri Ali Çelik ilginç bir hırsızlık yöntemi konusunda vatandaşları uyardı. Çelik,”Vatandaşlarımız apartman zillerine isimlerinin kısaltmasını ve soyadını yazsın. Çünkü, bazı kendini bilmezler apartmana geliyor ismi açık olan bir kişinin ismini öğrendikten sonra onun komşusunun ziline basıyor ve adı soyadı açık olan kişinin ismini vererek, “ben onlara gelmiştim cebinden ulaşamıyorum acaba neredeler ” diyor. Karşı taraftan, “Onlar tatile gitti bir kaç gün yoklar. Sonra gelin” gibi cevaplar aldıkları takdirde evin boş olduğunu öğreniyorlar ve o daireyi soymak için yöntemler buluyorlar. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olursa iyi olur” şeklinde konuştu.

APARTMAN KAPILARINA DİKKAT

Apartmanların açık bırakılan kapılarının hırsızların bir numaralı hedef olduğuna dikkat çeken Emniyet Amiri Ali Çelik, “Vatandaşlarımız apartman kapılarını kapalı tutsun. Zile basıldığı zaman gelen kişinin kim olduğunu sormadan ve emin olmadan kapıyı açmasınlar. Evleri zemin katlarda olan vatandaşlarımız mutlaka demir parmaklık yaptırsınlar. Anahtarlarını paspas altı, ayakkabı içi ve su saati benzeri yerlere koymasınlar. Ayrıca vatandaşlarımız hangi konuda bilgi edinmek isterse mahallelerindeki Toplum Destekli Polis’e başvurabilirler” dedi.

Ev hırsızlığı olaylarının önlenmesinde bir diğer önemli faktörün komşuyu kollamak olduğuna dikkat çeken Çelik, “Vatandaşlarımız komşuları içinde dikkatli olmalı. Herkes komşusunu kollarsa hırsızlık olaylarının önüne geçmede önemli bir adım atılmış olur. Vatandaşlarımız soran kim olursa olsun komşuları ile ilgili bilgi vermesinler. Şüpheli kişileri komşularının dairelerinin yakınında gördükleri takdirde hemen 155 Polis İmdat hattını arayarak haber versinler. Sadece bu tür olaylar için değil her konuda 155’e bilgi vermekten kaçınmasınlar. Unutmasınlar ki bu gün başkasının başına gelen yarın kendilerinin başına gelebilir” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 17:06:02
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 19:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?