30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Poşet yerine bez torba

POŞET YERİNE BEZ TORBA

Isparta Şehit Ali İhsan Kalmak Anadolu Lisesi Yayın ve İletişim Kulübü, ‘Bez Torbaya Eevet, Poşet Terörüne Son’ kampanyası başlattı.Okul Müdürü Niyazi Karadem önderliğinde proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Ümran Süldür ve öğrencileri, yol haritasını Vali Ali Haydar Öner ile birlikte çizdi.

Yayın ve İletişim Kulübü Başkanı öğretmen Ümran Süldür projenin amacını, “Naylon poşet kullanımının doğaya olan olumsuz etkileri konusunda bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde açıkladı. Süldür, toplumda bir farkındalığın öncülüğünü yaparak yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarını ve tüketicileri bu konuda duyarlı olmaya davet edeceklerini belirterek,

“Poşet yerine kese kağıdı, file ve bez torba gibi çevreye duyarlı seçeneklerin kullanımını teşvik etmek öncelikli hedefimiz” diye konuştu. Her bireyin bu projeye destek vererek yaşadıkları toplumun sorunlarıyla ilgilenip, sorumluluk almanın mutluluğunu yaşayacağını vurgulayan Ümran Süldür, doğaya verilecek hasarın bu yolla azaltılacağını söyledi. Süldür, “Dünyada her yıl 1 trilyon naylon poşet atığı oluyor. Bunun sadece yüzde 1’inin dönüşüp yüzde 99’unun doğada kalıyor” dedi. Projeyle ilgili öğrenci gruplarının oluşturulacağını da sözlerine ekleyen Süldür, şunları söyledi:

“Bu gruplar haftanın belli günleri Isparta sokaklarında stant açıp bez torbalar dağıtacaklar. Bez torbaları da bilgilendirici broşürlerle vatandaşa verecekler. Projenin ikinci ayağında ise alışveriş merkezleri yönetimleriyle irtibata geçilecek. Hepsinden naylon poşeti bırakması istenecek. Aynı işlem Pazar yerlerini de kapsayacak. Ayrıca toplumun bu konula ilgili iş yerlerine bez torba kullanımı konusunda baskı yapması sağlanacak. Üniversitedeki uzmanlardan da proje için destek alınacak.”

Projenin yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre için önem taşıdığına dikkat çeken Vali Ali Haydar Öner de poşet yerine bez torba alışkanlığının kazanılması için gereken desteği sağlayacağını söyledi. Vali Öner, bu konuda okulun teşvik amacıyla vatandaşlara dağıtımını düşündüğü bez torbalardan bin tanesini de kendilerinin karşılayacağının sözünü verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:10:05
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 11:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?