5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Prof. Dr. Selçuk okul yaptırıyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu’nun kararıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen Şarkikaraağaç’taki yarım kalan okul binası, hayırsever bilim insanı sayesinde tamamlanacak. Mili Eğitim Müdürlüğü’nün Sağlık Meslek Lisesi açacağı okul binası emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Kudret Selçuk’un 1 milyon TL’ye yakın bağışıyla tamamlanarak eğitim-öğretime kazandırılacak.

PROTOKOL İMZALANDI
Şarkikaraağaç’ta yüzde 30’u tamamlanmış Sağlık Meslek Lisesi’ni yaptırmak isteyen Prof. Dr. Mehmet Kudret Selçuk ile Isparta Valisi Ali Haydar Öner arasında bir protokol imzalandı. Vali Öner, hayırsever bilim insanı Prof.Dr. Selçuk’a teşekkür ederek, “Hayırsever hemşerimiz, ülkemizin yetiştirdiği seçkin bilim adamlarından Mehmet Kudret Selçuk beyefendi, ilimizde Şarkikaraağaç’ta SDÜ’ye ait yarım kalan binayı Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmete açılmak üzere Milli Eğitim’in hizmetine sunmak istemektedir. Tarafımızdan şükranla karşılanan husus bugün protokole bağlanmıştır. Değerli hocamıza eğitime gösterdiği ilgi ve sağladığı katkı nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

BENİM İÇİN EN BÜYÜK GURUR
Prof. Dr. Selçuk ise hayatının en duygulu anlarını yaşadığını belirterek, “Heyecandan sesim titriyor ama buna değer. Kendini hayatının bir kısmını eğitime vermiş bahtiyar insanlardan biri kabul ediyorum. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden başlayarak bir öğretim faaliyetine girmiş bulundum. Araştırmalarım ve yurt dışı çalışmaları nasip oldu. Vatana döndükten sonra Kırıkkale Üniversitesi’nde eğitim hizmeti yaptım. Her zaman içimde eğitime katkı yapma arzusu yanardı. Rahmetli babam beni eğitime teşvik etmiştir. Herkes gibi bir emlak bıraktı. Ben bu emlaki onun ve annemin adını yaşatmak üzere bir tesise vermeyi düşündüm” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Kudret Selçuk, SDÜ’nün Milli Eğitim’e tahsis ettiği yüzde 30’u tamamlanmış Sağlık Meslek Lisesi binası için yaklaşık 1 milyon TL bağışta bulunacak. Okulun adına Mehmet Kudret Selçuk’un anne ve babasının adı olan Asım-Sıdıka Selçuk Sağlık Meslek Lisesi olacak.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 12:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?