5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Psikolojik sorunlar için İSPEM devrede

Isparta Belediyesi Psikolojik Eğitim Merkezi (İSPEM) törenle açıldı.

ISPEM'in açılış törenine Belediye Başkanı Hasan Balaman, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve çok sayıda Ispartalı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İSPEM Koordinatör Psikoloğu Dr. Davut İbrahimoğlu, merkezin ilaçsız bir tedavi yöntemi ile çalıştığını ifade ederek, "ISPEM ruh sağlığı adı altında ilaç içermeyen hastalıkları kapsamaktadır. Bildiğiniz gibi ülkemizde ilaç firmaları hastalarımızı neredeyse kobay gibi görmekte ve ilaç kullanımını aşırı teşvik etmektedir. Türkiye ilaçlara büyük paralar vermektedir. Türkiye'de psikolog deli doktoru olarak algılanmaktaydı. Ancak artık psikolojik rahatsızlığın delilik anlamına gelmediği ve tedavide tercih edilen hastalıklar sınıfına girmiş ve aileler gönül rahatlığı ile psikologlara giderek çözüm yolları aramaktadır."dedi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman ise, " Rutin belediyecilik zaten bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Asıl olan ise halkın sorunlarını bire bir dinlemek ve çözüm yolları bulmak. Bizlere yapılan müracaatlarda çok sıkça rastlamış olduğumuz aile içi geçimsizlik, çocuk gelişimi ve öğrenci rehberliği konusunda talepler bulunuyordu. Isparta'da bu eksikliği görerek hemen faaliyete geçtik. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra bu gün merkezimizi hizmete açmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 16:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?