30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Ramazan öncesi gıda denetimi

RAMAZAN ÖNCESİ GIDA DENETİMİ

Ramazan ayının yaklaşmasıyla vatandaşların rahat ve huzurlu alışveriş yapması için Isparta Belediye Zabıta Sağlık ve Veteriner İşleri Müdürlüğü birimleri, il genelinde denetimleri sıklaştırdı.

Isparta Belediye Başkan vekili Mehmet Cantürk, "Belediye Zabıta Müdürlüğü ile Sağlık İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin oluşturduğu denetim ekibi yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla halkın sağlıklı ve hijyenik gıda maddeleri tüketebilmeleri için gıda maddesi üreten ve satan işyerlerine yönelik denetim çalışmalarını arttırdı. Bu kapsamda kasaplar, ekmek, simit ve fide ve unlu mamullerle ilgili işletmeler, marketler gibi işyerleri denetlenerek, personel kılık kıyafeti, şahsi temizlik, kullanılan araç gereçlerin temizliği, personelin sağlık muayene kartlarının incelenmesi, işyerlerinin ağlık şartlarına uygunluğu gözden geçirilecek" dedi.

Ramazan Ayı ile birlikte sayıları artan dilencilerin özellikle il dışından gelen dilencilerin de dilenmeleri önleneceğini belirten Cantürk, "Ramazan ayında iftar saatlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için otobüs seferleri arttırılacak. Gece otobüs seferlerinin saatinin uzatılması içinde belediye olarak çalışma yapmaktayız. Yine bu Ramazanda da iftardan sonra ramazan etkinlikleri programı düzenleyeceğiz" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 18:52:01
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 18:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?