3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Rektörden davet

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, akademik kariyer yapmak isteyen öğrencileri üniversitelerine davet ederek, "Biz öğrencilerin saksıda değil bahçede yetişmesini istiyoruz" dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, bugün Isparta Gazeteciler Derneği Süleyman Demirel Basın Merkezi'ni ziyaret etti. Burada basın mensupları ile sohbet eden Rektör Baydar, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. SDÜ'nün başarıya asılan bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Baydar, akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerin SDÜ'yü tercih etmelerini önerdi. SDÜ'nün fırsatlar sunan bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Baydar, "Biz öğrencilerin saksıda değil bahçede yetişmesini istiyoruz. Üniversitemizin tüm bölümleri dahil olmak üzere bu yıl 14 bin 600 ÖSS kontenjanımız var. Öğrencilerimizin SDÜ'yü tercih etmelerindeki en büyük etken akademik kariyer" diye konuştu.

Meslek Yüksek Okulu'nda bazı bölümlerin kapatıldığını da açıklayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, MYO'nun yeniden yapılandırıldığını belirtti. Bu kapsamda öğrencilere mezun olmalarının ardından iş bulabilecek meslek grupları oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Rektör Baydar, "Örneğin Isparta'nın elmasını, üzümünü şarap veya sirke yapabilme eğitimini verecek bölümler açacağız. Bunun yanında özellikle bayanlar için takı tasarımı, güzellik ve bakımla ilgili bölümlerinde açılmasına gayret edeceğiz. MYO'da başlattığımız yapılandırmada ki, amacımız bilimsel alanda yetişmiş nitelikli eleman yetişmesini sağlamak. Bu bizim için bir yolculuk. Trene bindik ve gidiyoruz. Yeni rotalar çiziyoruz" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Baydar, 2005-2006 eğitim-öğretim yılının aynı zamanda sertifika ve seminerler dönemi olacağını açıkladı. SDÜ, Anadolu Ajansı ve Isparta Gazeteciler Derneği işbirliğinde Ispartalı gazetecilere seminerler düzenlemek istediklerini kaydeden Rektör Baydar, bu tür organizasyonlarda halkla da iç içe olmak istediklerini vurguladı. Gıda işletmecilerinin, kuaförlerin ve birçok meslek gruplarının ihtiyaç duyması halinde üniversite elemanlarının bilgilerinden faydalanabileceklerini belirten Baydar, "Biz halkımızla iç içe olmayı hedefleyen bir üniversiteyiz. Halkımızın nelere ihtiyacı var bilmek istiyoruz. Bunları bizlerle paylaşmalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 16:57:55
Güncelleme :27 Temmuz 2005 Çarşamba 17:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?