30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Rüşvet operasyonuna 11 gözaltı

ISPARTA'DA RÜŞVET OPERASYONU

Isparta'da, bazı ihalelere fesat karıştırıp rüşvet alıp vermek suçlamasıyla aralarında işadamlarının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 2009 yılı Ekim ayında İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı ile Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'nın ihalelerine fesat karıştırıp rüşvet alıp vermek iddiasıyla gerçekleştirilen askeri operasyonun sivil ayağı bu sabah gerçekleşti. Isparta Belediyesi Yaş Meyve ve Sebze Hali'nde komisyonculuk yapan iki firmaya, bir gıda şirketine ve bir süt

firmasına polisler tarafından eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Yaş Meyve ve Sebze Halinde komisyonculuk yapan A.A.'nın da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı. Aramalarda polislere, bölgenin jandarma bölgesi olması nedeniyle jandarma güçleri eşlik etti. Gözaltına alınan işadamları ve bazı çalışanlar sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, Ekim 2009 da yapılan soruşturma sonucu dört askeri personel tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:29:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 17:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?