4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Rüşvet operasyonunda tutuklu yok

Isparta Tapu ve Sicil Müdürlüğü'ne 23 Ocak'ta yapılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Tapu Müdürü E.I. ile birlikte 6 kamu görevlisi, 3 takipçi, 2 müteahhit, 1 muhtar ile birlikte Isparta Belediyesi'nde görevli 1 emlak şefi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Isparta'da gözaltına alınan 14 şüpheliden 6'sı alınan ifadelerinin ardından daha önce serbest bırakılmıştı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'ndan talep edilen ek gözaltı süresi içerisinde müteahhit A.Ü., Tapu Müdürlüğü'nde görevli memur İ.T., Muhtar K.E. ve takipçi A.B., müteahhit A.B ile takipçi E.U serbest kalmışlardı.

SEKİZ KİŞİ SERBEST
Sorgulamaları tamamlanan diğer sekiz şüpheli ise 'rüşvet alıp verme, usulsüzlük ve görevi kötüye kullanmak' suçlamalarıyla adliyede hakim karşısına çıktı. Tapu Müdürü E.I. başta olmak üzere Tapu Müdürlüğü'nde görevli diğer şüpheliler R.Y., R.K., A.O. ve H.T. ile birlikte takipçiler M.E. ve R.G. ve belediyede görevli emlak şefi İ.B. ile ilgili duruşma geç saatlere kadar sürdü. Duruşmada savcı, sekiz şüphelinin tutuklanmasını istedi. Mahkeme başkanı, şüphelilerin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 13:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?