30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Sağlık, asfalttan önce gelir

SAĞLIK, ASFALT YAPIMINDAN ÖNCE GELİR

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, halkın sağlığını korumanın her şeyin önünde geldiğini belirterek, “Kaynak sıkıntısı da olsa, asfalttan, kaldırımdan, yoldan önce içme suyu hizmeti gelir” dedi.

Yerel yönetimlerin öncelikli temel görevinin halk sağlığını korumak ve bunun için gerekli tedbirleri almak olduğunu söyleyen Isparta Valisi Ali Haydar Öner, “Yerel yönetimlerin, Özel İdare’nin hatta köy muhtarlarının dahi öncelikli görevi halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek faktörlerin önüne geçmektir. Bu nedenle tüketiciye içme suyunun sağlıklı bir şekilde ulaştırılması birincil görevler arasında yer alıyor. Yerel yönetimler önceliği bu alana vermek zorunda” diye konuştu. Yerel yönetimlerin içme suyu şebeke hatlarını değiştirmede kaynak sıkıntısını gündeme getirdiğini anımsatan Vali Öner, “Belediyelerin kaynak sıkıntısı çektiklerini biliyoruz. Ancak sağlık paranın önündedir. O nedenle asfalttan, yoldan, kaldırımdan önce sağlıkla ilgili hizmetlere öncelik vermek zorundasınız” dedi.

KURULDA DEĞERLENDİRİLECEK

Herkesin üzerine düşeni yapmak zorunda olduğunu dile getiren Vali Öner, İl Hıfzısıhha Kurulu’nda alınan kararlara herkesin uyması için gerekli uyarıların yapıldığını ve bu konuda sorumluluk alınması gerektiğinin hatırlatıldığını söyledi. Vali Öner, “Her Hıfzıssıhha Kurulu’nda bunları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki kurulda da Keçiborlu’da yaşanan olay değerlendirilecek. Yine, hava kirliliği ile mücadelede kalorifer bacalarına filtre takma zorunluluğu da ele alınacak” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN SORUMLULUKLARI

Kurulun yerel yönetimlere yüklediği sorumluluklar içerisinde içme ve kullanma sularının temin edilmesi, suyun kaynağının ve isale hattının her türlü kirlenmeye karşı korunması ve dezenfeksiyonun aksatılmadan yapılması yer alıyor. Ayrıca, dezenfeksiyon için gerekli cihaz ve klorlu bileşkeleri temin ederek düzenli şekilde şebeke sularının dezenfeksiyonunu yapmaları için gereğinin yapılması da talep edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 10:27:05
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 12:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?