5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Sağlık kompleksini kim yapacak?

Isparta Sağlık Kompleksi’nin inşasında hangi yöntemin izleneceğine ilişkin tartışmalara Sağlık Bakanlığı son verdi. TOKİ’ye yaptırılması planlanan inşaat, kamu ve özel sektörü bir araya getirilerek yaptırılacak.

Sağlık Bakanlığı, 400 yatak kapasiteli ve tüm ihtisas dallarının bulunacağı hastane ve sağlık kampusu için böylece Türkiye’de ilk kez Isparta’da denenecek bir karara imza attı. İçerisinde tüm ihtisas branşlarını barındıracak hastane binası ve sağlık kampusu, Sümerhalı’nın mülkiyetindeki 120 bin 468 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın yatırım stratejisini kesinleştirmesiyle birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) devreden çıkmış oldu. AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, projenin kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılacağını açıkladı. Projede, TOKİ’nin yer almayacağını belirten milletvekili Kurt, Isparta sağlık kompleksi projesi için denenecek sistemin Türkiye’de bir ilk olduğunu aktardı.

2009 Yılı Yatırım Programı’na alınan sağlık kompleksi projesi için teknik detayların henüz kesinlik kazanmadığını dile getiren Kurt, “İhale bu yıl açılacak. İnşaata yıl içerisinde başlayacağız. 400 yatak kapasiteli Bölge Hastanesi, kamu-özel sektör ortaklığıyla inşa edilecek. Süreçte devletin kasasından tek bir kuruş harcama çıkmayacak. Tamamını özel sektör yapacak. Bu projeye firma ve konsorsiyumlar da katılabilir. Hekimler bir araya gelip, güç birliği ederek sisteme dahil olabilirler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 18:50:33
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 19:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?