30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Sağlık ordusuna taze kan

SDÜ TIP FAKÜLTESİ’NED MEZUNİYET COŞKUSU

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet töreni, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. SDÜ Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olan 83 genç hekim sağlık ordusuna katıldı.

Genç hekimlerin hazırladığı sinevizyon gösterisiyle başlayan törende Tıp Fakültesi eğitimini birincilikle tamamlayan Dr. Sümeyra Demir, doktorluk mesleğini Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ şiirindeki dizeleriyle bağdaştırarak başladığı konuşmasında, "Gecesi gündüzü belli olmayan mesleğimizin belki de ilk durağındayız bugün. Artık ülkenin dört bir köşesinde bize açılacak kapılar var. Yakınlarımızı emanet edebileceğim birçok meslektaşım bulunmakta. Biz bugün SDÜ Tıp Fakültesi mezunu olmanın haklı onurunu yaşıyoruz. SDÜ mezunu olarak insanları giyinişi, düşünce tarzı ile yargılamayan hekimlik anlayışıyla, hastalarımızın işini zorlaştırmak yerine kolaylaştırmak felsefesiyle, bizlerden güler yüz bekleyen hastalarımızla empati kurmayı görev bilen hekimler olmayı bir borç biliriz” dedi

SDÜ TIP FAKÜLTELERİ ARASINDA ÖN SIRALARDA

SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıran Songür ise 1993’te eğitim öğretime başlayan Tıp Fakültesi’nin 2010 yılında verdiği 83 yeni hekimin mezuniyet töreninde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tıp Fakültesi’nin 51 profesör, 50 doçent ve 63 yardımcı doçentle 661 öğrenciye kaliteli bir tıp eğitim vermekte olduğunu belirten Prof.Dr. Songür, “SDÜ, gerek öğretim üyesi sayısı gerekse eğitim ortamı, laboratuvar şartları gibi kriterler açısından 1992 yılında birlikte kurulduğu tıp fakülteleri arasında ön sıralarda yer almaktadır” dedi. Prof.Dr. Songür, genç hekimlere “Sevgili genç mezunlar, değerli meslektaşlarım, hekimlik dünyadaki en zor mesleklerden biridir. Sizler bu mesleği icra ederken duyarlı olmalısınız, bilgi sahibi olmalı ve bu bilgiyi kullanmalısınız. Bizler öğretim üyeleri olarak sizleri araştırmacı, etik kurallara saygılı, yeniliğe açık olarak yetiştirmeye gayret ettik. Kendinizi hiçbir zaman eksik ya da başarısız hissetmeyin, genç, dinamik ve yeniliklere hemen uyum sağlayabilen bir üniversiteden mezun olmanın haklı gururunu yaşayın. Tıp son derece hızlı gelişen bir alan. Önemli olan sizin fakülteden aldığınız eğitim üzerine kendinizi geliştirme, eksiklerinizi giderme çabası içerisinde olmanız” şeklinde seslendi.

Konuşmaların ardından Dönem Birincisi Dr. Sümeyra Demir, Prof. Dr. Yıldıran Songür ve Prof. Dr. Vecihi Kırdemir ile yaş kütüğüne plaket çaktı. Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından mezunlara diplomaları takdim edildi. Törende ayrıca Tıp Fakültesinden mezun olan 83 öğrenci, Dekan Prof. Dr. Yıldıran Songür eşliğinde Hipokrat Yemini’ni okudu.

SDÜ TIP FAKÜLTESİ’NED MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 18:48:02
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 13:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?