5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Sağlıkçılardan örnek davranış

Isparta Sağlık İl Müdürlüğü, toplumda kan bağışı bilincinin yerleşmesi adına örnek bir sorumluluğa imza attı. Kurum ve kuruma bağlı sağlık kuruluşlarının personel dün Kızılay’a gelerek kan bağışında bulundu.

Kan bağışına öncülük eden Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, sağlık çalışanları olarak kan vermenin önemine vurgu yapmak adına kan bağışında bulunduklarını söyledi.

Personeliyle birlikte kan veren Önal, “Devlet hastanelerimiz, doğum hastanemiz, Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile müdürlük personelimiz toplumda kan bağışlama duyarlılığının artması için böyle bir girişimde bulunduk. Kan ihtiyacına bizler de destek veriyoruz. Ancak bizim desteğimiz yetmez Vatandaşın da bu konuda bilinçli olması gerekir.

Bu nedenle onları da Kızılay’a bekliyoruz. Isparta Kan Merkezi’nde bağışçıların tetkik ve tahlilleri yapılıyor. Bu merkez 40 bin kanı depolama kapasitesine sahip. Bu bağışa katılan personelime teşekkür ediyorum. Kan bağışımız bundan sonra da sürecek” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 18:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?