2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Sağlıkta gurur yılı

Isparta Devlet Hastanesi, yeniden yapılanma atağı başlattı. Başhekim Op. Dr. Erdoğan Sevük önderliğinde başlatılan hizmet ve yeniden yapılanma atağı sağlık camiası tarafından da takdirle karşılandı.

2004 yılında sadece taş bina için 750 milyar liralık yatırım yapıldığını açıklayan Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erdoğan Sevük, aynı zamanda fizik tedavi, dahiliye, asabiye, göğüs hastalıkları, nöroloji ve yoğun bakım ünitelerini taş binaya kazandırdıklarını söyledi.

Başhekim Erdoğan, 2005 yılı için 4 ayrı yatırım programlarının bulunduğunu kaydetti. Hastane olarak yaptıkları tüm atılımlarla bölgede aranan ve tercih edilen hastane olmayı sürdüreceklerini belirten Sevük, "Döner sermayesini en iyi artıran hastaneler arasında yer almaktayız. Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nde birinciyiz. Bilindiği gibi geçtiğimiz dönem içinde de hastanemiz bakanlık tarafından ’Referans Hastane’ kapsamına alınmıştı. Hastanemiz hasta hakları konusunda ilk pilot hastanelerden olup çalışmalarına devam etmektedir. Ülke genelinde Sağlık Bakanlığının takdirlerini kazanmış örnek bir hastaneyiz" diye konuştu.

Başhekim Sevük, taşradaki bir hastanede nasıl organ nakli gerçekleştirildiğini bir yıl içinde sağlık camiasına göstermeyi hedeflediklerini ifade ederek, Akdeniz Üniversitesi’nden gelen uzmanların Isparta Devlet Hastanesi’nde gördükleri sisteme hayran kaldıklarını söyledi. Taşrada ilk kez bir hastanede organ nakli geçekleştirileceğinin altını çizen Sevük, hedeflerinin bunu bir yıl içinde başarmak olduğunu kaydetti.

ISPARTA (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 10:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?