5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Sahte diş hekimine 2,5 yıl hapis

Isparta Yalvaç’ta, kendisini protez uzmanı doktor olarak tanıtıp web sayfası dahi hazırlayıp, diş çekimi ve protezi yapan N.G.Ç.’ye 2.5 yıl hapis ve 833 bin YTL para cezası verildi.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Celal Korkut Yıldırım, yaptığı açıklamada, sahte dişhekimlerine verilecek hapis cezasının 3 ila 5 yıl olarak belirlenmesinin büyük caydırıcılık getirdiğini vurguladı. Üstü kapalı olarak TBMM’de görüşülmeyi bekleyen temel ceza yasalarına uyum yasa tasarısıyla bu cezanın düşürülmesinin öngörülmesini eleştiren Korkut, Yalvaç’ta yaşanan örneği verdi.

Isparta Yalvaç Asliye Ceza Mahkemesi’nin sahte diş hekimliği yapan N.G.Ç.’yi 2.5 yıl hapis ve 833 bin YTL para cezası ile cezalandırıldığını duyuran Korkut, bu kişinin diploması olmadığı halde kendisini internette protez uzmanı doktor olarak tanıtıp, protez yapıp diş çektiğinin tanıklar aracılığıyla saptandığını belirtti.

KANSEROJEN MALZEME KULLANIYORLAR, AIDS RİSKİ DE VAR

Korkut, sahte diş hekimlerinin kullandığı malzemelerin kanserojen etkisi bulunduğunu, ayrıca standartlara uygun olmayan işlemler yapmaları nedeniyle hastalara AIDS, sarılık ve tüberküloz gibi hastalıklar bulaştırabileceklerine de işaret etti.
Anka
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 13:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?