5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Sahtecilere polis darbesi

SAHTECİLERE DARBE

Isparta'da hak sahibi vatandaşların iş göremezlik ödeneğini PTT şubelerinden sahte kimlikle çeken 1'i kamu görevlisi 4 kişi tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 'sağlık raporu parası' olarak bilinen iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve sigortalı kadının anne olması halinde verilen geçici iş göremezlik ödeneğini sahte kimlikle çeken suç örgütüne yönelik 24 Aralık'ta eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda aralarında 1 kamu görevlisinin de bulunduğu 4 kişi, 'suç örgütü kurmak, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alındı. Suça

karıştıkları tespit edilen Haluk P., Mehmet Z.Ö., Soner K. ve kamu görevlisi olan Çetin E., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise bilgisayarlar, CD, hafıza kartı, hard disk vb. dijital malzemeler, çok sayıda doktor kaşesi, doktor raporları ve 2 adet tabanca ele geçirildi.

Isparta'nın Eğirdir ilçesi Balkırı köyünde oturan ve 9 aydır parasının yatmaması üzerine şikayetçi olan Salih Çetin, "Ankara'ya e-posta gönderdik. PTT Genel Müdürlüğü ile görüştük. Oralardan yazı gelmesini bekledik. En son olarak Ağustos ayında paranın çekildiğini öğrendim. Ama parayı ben çekmedim. Paramı sahte kimlikle bir başkası çekmiş. Bunun üzerine gidip şikayetçi oldum" dedi.

SAHTECİLERE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 11:55:05
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 12:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?