5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Şaka değil gerçek!

Isparta Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi, yaklaşık 1.5 aydır çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktor bulunmamasına rağmen "Bebek Dostu Hastane" unvanına layık görüldü.

1.5 aydır çocuk doktoru bulunmayan ve 2 kadın doğum uzmanının görev yaptığı Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından "Bebek Dostu Hastane" unvanı verildi. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, Bebek Dostu Hastane unvanının yaklaşık bir yıllık çalışma performansına göre verildiğini söyledi. Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi'nin bu belgeyi almak için gerekli olan kriterleri daha önceden getirdiğini kaydeden Önal, "Hastanede yapılan çalışmalar, imkanlar göz önünde bulundurularak belgeye almak için başvurulur.

Bu belge için de başvurulduğunda herhangi bir sıkıntı yoktu. Ayrıca bu belgeyi almak için bir yıllık bir performans değerlendirmesi yapılır. Yapılan değerlendirme sonunda Bebek Dostu Hastane belgesi verildi" diye konuştu.

Çocuk doktorunun yaklaşık 1.5 ay önce ilçeden ayrıldığını kaydeden Önal, "Uz. Dr. Hese Coşar isimli çocuk doktorumuz yan dal ihtisas sınavını kazandığı için İzmir'e gitti. Ancak mevcut hastane için Sağlık İl Müdürlüğü olarak yeni bir çocuk doktoru müracaatında bulunduk. Hatta bugün kuraları çekilmekte. En kısa zamanda görevine başlayacaktır" şeklinde konuştu.

İlçeye yeni bir hastanenin yapıldığını ifade eden Sağlık Müdürü Önal, Doğum ve Çocuk Bakımevi'nin de yeni Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 17:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?