5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Şampiyonluk iddiasıyla 3 imza...

Trabzonspor, daha önce anlaşmaya vardığı Tjikuzu, Zafer Yelen ve Engin Baytar ile sözleşme imzaladı.

Bordo-mavili takımın kamp yaptığı Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi'ndeki Sirene Otel'de gerçekleştirilen imza töreninde Kulüp Başkanı Sadri Şener de hazır bulundu.

İmza töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan transfer edilen Tjikuzu 1 yılı opsiyonlu iki, Gençlerbirliği'nden transfer edilen Engin Baytar ve Almanya'nın Hansa Rostock takımından transfer edilen Zafer Yelen ise kendilerini üçer yıllığına Bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Kulüp Başkanı Sadri Şener, imza töreninde yaptığı açıklamada, yeni transferlerin Trabzonspor'a katkılarının fazla olacağına inandığını belirterek, "Geçen sezon çok fazla transfer yapmıştık. Bu sezon eksik mevkilere oyuncu alacağımızı söylemiştik. Onları da tamamlamak üzereyiz. Yeni hocamızın istek ve arzularına göre belki bir ya da iki oyuncu daha alabiliriz. Çünkü oldukça geniş bir kadromuz var. Avrupa Ligi'ne kalırsak ekonomik olarak sınıf atlamış olacağız. Geçen sezon Avrupa Kupaları'na katılmayı hedeflemiştik, bu hedefimizi gerçekleştirdik. Onun dışında Trabzonspor, 41 yıldır şampiyonluğa oynamıştır. Biz geçen sezon 'Şampiyonluğa oynayacağız' demedik, ancak bu sezon şampiyonluğu hedefliyoruz. Umarım bu sezon ligin sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen biz oluruz. Geniş ve güçlü bir kadromuz var'' dedi.

Kulüp Başkanı Şener, bir soru üzerine de Fatih Tekke'nin yüksek bonservis bedeli olduğunu, bu bedelin düşürülmesi gerektiğini söyleyerek, "Fatih Tekke, Trabzonspor'un önemli oyuncularından biriydi. Bir futbolcunun transferi benim anlayışıma göre hocanın ve teknik heyetin talebi doğrultusunda olur. Bu konuda hocamızla görüşeceğiz. Fatih Tekke'nin yüksek bir bonservis bedeli var. Bonservis için belli bir rakamda anlaşma olursa görüşürüz. Bundan sonra gelişmeleri takip edersiniz" ifadelerini kullandı.

Namibyalı futbolcu Tjikuzu ise, Trabzonpor'da oynama şansı bulduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Böylesine büyük bir kulüpte oynama şansı bulduğum için çok mutluyum. Trabzonspor'da forma giymek kendimi kanıtlama adına çok büyük bir şans olacak. Buraya büyük katkılar yapacağımı düşünüyorum. Gerçekten iyi bir takımımız var. Umuyorum bu sürede geçtiğimiz sezon yaptığımızdan çok daha iyi bir derece elde ederiz" diye konuştu.

Yeni transferlerden Zafer Yelen ise, Trabzonspor gibi büyük bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Öncelikle Trabzonspor gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Bu sene iyi mücadele edip takım halinde iyi performans gösterip, önemli başarılar elde etmek istiyoruz. Trabzonspor'un şampiyonluğunda benim de katkım olmasını istiyorum" dedi.

Gençlerbirliği'nden transfer edilen Engin Baytar da, Trabzonspor'da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Kendi memleketimin takımında oynayacağım için mutluyum. Trabzonspor'a başarılı olmaya geldim. Geçen yıl kaçırılan şampiyonluğu bu yıl yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İmza töreni sonrası yeni transferler Tjikuzu, Zafer Yelen ve Engin Baytar, toplu halde basın mensuplarına poz verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 18:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?