5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Sanayi esnafı isyanda!

Isparta Gül Küçük Sanayi Sitesi'nde hurda ve kağıt ayrışımının açık alanda yapılması nedeniyle sitenin çöplüğe dönmesi esnafı çileden çıkardı.

486 işyeri ile yaklaşık 2 bin esnafın bulunduğu Isparta Gül Küçük Sanayi Sitesi'nde kağıt ve hurda ayrışımlarının açık alanda yapılması, esnafı çileden çıkardı. Gül Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Yusuf İzzettin Süslü, küçük bir rüzgarda çöplüğe dönen sitenin bu halini fotoğraflarıyla belgeleyerek Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Belediyeye başvuruda bulundu.

Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde konunun defalarca şikayet edildiğini ancak bir sonuç alınamadığını kaydeden Gül Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Süslü, "Esnafımız bu konuda çok mağdur. Sitemizin N bloğunda yaşanan bu tablo aylardır sürüyor. Eski Başkan bu konuyu nedendir bilmiyoruz ama hiç çözmek istemedi. Bakın şuranın haline. 2 bin esnafın bulunduğu bir yerde bu tablo mubah mı? Kağıt ve hurda ayrışımlarını açık alanda değil de işletmenin içinde yapsalar burası çöplüğe dönmeyecek. İşte bir rüzgar estiğinde uzaktan görenler burayı sanayi sitesi değil, Isparta çöplüğü zannediyor" dedi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü de sorunun çözümü için sanayi sitesine ekip gönderildiğini duyurdu. Sitede fotoğraf çekimi yapan ekipler, bir rapor hazırlayıp konunun gereğinin yapılacağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 11:52:16
Güncelleme :29 Haziran 2009 Pazartesi 11:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?