4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Sandıktan AKP çıktı

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerini AK Parti adayı Mevlüt Özdemir kazandı.

29 Mart seçim sonuçlarına yapılan itirazla seçimin iptal edildiği Türkiye'deki 7 ilçeden birisi olan Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde vatandaşlar bugün tekrar sandık başına gitti.

Sabah saat 08.00'den itibaren 27 sandıkta 6 bin 119 seçmenin oy kullandığı belediye başkanlığı seçimlerini, 2 bin 967 oyla AK Parti adayı Mevlüt Özdemir kazandı. Seçimde MHP'li Ramazan Kabalak 2 bin 878, SP 58, CHP 38, DP 18 ve BTP ise 9 oy aldı.

11 bin nüfuslu Şarkikaraağaç'ta 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP arasında geçen başkanlık yarışında 18 oy farkla MHP'li Ramazan Kabalak sandıktan galip çıkmış, ancak İlçe Seçim Kurulu tarafından mazbatası da verilen Kabalak koltuğuna oturmadan AK Partili Mevlüt Özdemir'in itirazı ile oylar tekrar sayılmıştı. Yapılan sayım sonucunda oylar 2 bin 416'şar olarak eşit çıkmış ve bu kez kura çekimi gerçekleştirilmişti. İl Seçim Kurulu tarafından çekilen kurada MHP'li Ramazan Kabalak'ın adı çıkmıştı.

Daha sonra AK Parti'nin 2 askerin oy kullanmasından dolayı Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edilince Şarkikaraağaç, Türkiye genelinde yeniden seçime gidilen 7 ilçeden birisi oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 20:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?