5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Şarkikaraağaç'ta seçim heyecanı

29 Mart seçimlerinden sonra yapılan itirazla seçimin iptal edildiği Türkiye'deki 7 ilçeden biri olan Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde vatandaşlar tekrar sandık başına gitti.

29 Mart 2009'da sandık başına giden Şarkikaraağaç'ta AK Parti'nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen Belediye Başkanlığı seçimi bugün yeniden yapılıyor. İlçede sabah 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek. 29 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti ve MHP arasında geçen başkanlık yarışında 18 oy farkla MHP'li Ramazan Kabalak sandıktan galip çıkmıştı.

İlçe Seçim Kurulu tarafından mazbatası da verilen Kabalak koltuğuna oturmadan AK Partili Mevlüt Özdemir'in itirazı ile oylar tekrar sayılmıştı. Yapılan sayım sonucunda oylar 2 bin 416'şar olarak eşit çıkmış ve bu sefer kura çekimi gerçekleştirilmişti. İl Seçim Kurulu tarafından çekilen kuradan MHP'li Ramazan Kabalak'ın adı çıkmıştı. Bu kez AK Parti, iki askerin oy kullanmasından dolayı Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edilince Şarkikaraağaç Türkiye genelindeki yeniden seçime giden 7 ilçeden biri oldu. Yüz 11 bin nüfuslu İlçede 7 bin 192 seçmenin bulunduğu ilçede 27 sandıkta bugün tekrar sandık başına giden Şarkikaraağaç halkı başkanını belirleyecek. Şarkikarağaç'ta başkanlık yarışı için AK Parti, MHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve CHP seçime girerken yarış Ak Parti adayı Mevlüt Özdemir ile MHP'li Ramazan Kabalak arasında geçiyor. İlçede seçim ortamında ve sonrasında huzurun bozulmasının önüne geçmek amacıyla polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Seçimlerde şu ana kadar bir olay yaşanmadı.

Öte yandan Şarkikaraağaç İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanıldığı sırada seçmenleri ziyaret gelen AK Parti adayı Mevlüt Özdemir ve MHP'li Ramazan Kabalak birbirlerine başarı dileğinde bulunarak el sıkıştılar. Her iki başkan adayı seçim sonucunun ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz da basına birlikte poz verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?