3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

SDÜ dışa açılan pencere olacak

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, üniversitenin sahip olduğu bilimsel ve teknik altyapı ile gençlere sunduğu imkanları Süleyman Demirel Fen Lisesi son sınıf öğrencilerine anlattı.

SD Fen Lisesi Toplantı Salonu’nu dolduran 100’ü aşkın öğrenciye, SDÜ ile ilgili bilgi veren Rektör Baydar, daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı. SDܒnün Isparta’nın dünyaya açılan penceresi olduğunu belirten Rektör Baydar, seçkin bir öğretim yuvası olan Süleyman Demirel Fen Lisesi’nin de orta öğretimde Isparta’nın dünyaya açılan penceresi olacağını söyledi.

SDܒnün 10 milyon metrekare genişliğinde büyük bir kampus alanına sahip olduğunu, 45 bine yakın öğrencisi, 3 bine yakın akademik ve idari personeliyle Türkiye’nin 77 üniversitesi arasında 7. sırada olduğunu hatırlatan Rektör Baydar, "1992 yılında kurulan üniversitemiz henüz genç bir üniversite olmasına rağmen, Türkiye’nin en iyisi olma iddiasını sürdürmektedir. Benin rektör olarak hedefim, SDܒyü bir marka yapmak ve Türkiye’nin en iyisi yapmaktır. Bu amaçla ekip olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Üniversite olarak Isparta’dan dünyaya bakmadıklarını, tersine dünyadan Isparta’ya baktıklarına değinen Baydar, "Isparta bir dünya kentidir. SDܒde buna destek olan ciddi bir bilim yuvasıdır. Üniversitemiz bu tezi doğrularcasına, bu yıl ilk kez Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile yurt dışına 40’a yakın öğrencisini göndermiş Anadolu’daki ilk üniversitedir. Biz bir ekol olmak istiyoruz. Bunu da sizin gibi genç öğrencilerimizle yapacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Tanıtım toplantısının sorular bölümünde, öğrencilerin, yabancı dille eğitimi nasıl değerlendirdiğine ilişkin sorusunu cevaplayan Rektör Baydar, her Türk gencinin Türkçe’yi en iyi şekilde bilmesi gerektiğini ifade ederek, "Türkçe bizim ana dilimiz. Bizim amacımız Türkçe’yi bilimsel bir dil haline getirmek. Her gencimiz ilköğretimden başlamak üzere ana dilini çok iyi öğrenecek ve bilecek. Ancak, bunun yanında en az bir hatta iki, üç lisanı da rahatça anlayıp, konuşabilecek. İşte bu mümkün olduğu takdirde kendimizi ve tüm çalışmalarımızı dünyaya daha iyi aktarıp, anlatabiliriz. Unutmayın ki kendi dillerini unutan toplumlar, tarihsel süreç içinde yok olmaya mahkumdurlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 18:06:59
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 18:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?