5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

SDÜ öğrencilerine çağrı!

Adrese Dayalı Nüfus Sistemine göre yapılan sayımda il merkezinin nüfusu azaldığı için İller Bankası payı azalan Isparta Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilerine ‘Okuduğunuz ile sahip çıkın’ çağrısı yapacak.

Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Resul Göçer, ilin nüfusundaki gerilemeden dolayı düşen İller Bankası payını artırmak amacıyla SDÜ’de öğretim gören üniversite öğrencelerini ve Isparta’da oturup da kaydı olmayan vatandaşları göreve çağıracaklarını söyledi.

Paylarda yüzde 40’lara varan azalmaya dikkat çeken Göçer, “Isparta merkez ilçe nüfusu 175 bin görünüyor. Oysa gerçek nüfus 200 binin üzerinde. Bunu sağlayan da SDÜ öğrencilerinin varlığı. 30 bin üniversite öğrencisi il merkezinde öğretim görüyor. Bu nedenle eylül ayında bir çalışma başlatacağız ve öğrencilerden ikametgahlarını Isparta’da göstermelerini isteyeceğiz” dedi.

30 BİN ÖĞRENCİ 330 BİN TL KAYNAK

30 bin öğrencinin ikametgahının Isparta’da olmasının önemini vurgulayan Göçer, “30 bin öğrencinin ikametgahının ilimizde olması, her ay belediyemize 330 bin TL’lik kaynak girmesi demek. Bu rakam hiç de küçümsenecek bir rakam değil” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 11:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?