5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

SDÜ örnek üniversite gösterildi

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, UNESCO’nun 5 yılda bir yaptığı Fransa’daki Dünya Üniversiteler Birliği toplantısından müjdeli haberlerle döndü.

Bütün dünya ülkelerinin üst düzey yüksek öğretim temsilcilerinin katıldığı toplantıda Üniversiteler Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla bulunduğunu belirten Rektör Baydar, “Fransa’da yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu, dünyadaki yüksek öğretimin bugün temel olarak yöneldiği alanın paydaşlarla ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olduğunu gördük. Eğitimi sadece kendimize yönelik olarak değil bölgedeki paydaşlara yönelik olarak yapmanın ne kadar doğru olduğunu dünya ölçüsünde de görmüş olduk” şeklinde konuştu.

Toplantıda üniversite personelinin ülkeler arasında yer değiştirmesi konusunda önemle durulduğunu ifade eden Rektör Baydar, “SDÜ’nün ne derece doğru yolda olduğunu böylece teyit etmiş olduk. Biz paydaşlar ve mobilite konusunda dünyanın bu 2 temel yaklaşımını en iyi uygulayan üniversitelerden biriyiz” dedi.

Türkiye’de SDÜ’nün ilk 20 üniversite arasında olduğunu kaydeden Rektör Baydar, Türkiye’nin üniversite gelişim modeline SDÜ’nün örnek gösterilmek istendiğini belirtti. Baydar şunları söyledi:

“Avrupa Üniversiteler Birliği bizi 2005 yılında kurumsal değerlendirme sürecinden geçirmişti. 2010’da üniversitenin gelişimlerini tekrar değerlendirmek ve Türkiye’nin üniversite gelişimine örnek bir model olarak anlatılması için bizi tekrar ziyaret edecekler. Bizi bu anlamda Türkiye’nin üniversite gelişim modeline örnek göstermek istiyorlar. Bu SDÜ ve Isparta açısından son derece önemli. Türkiye’de yeni kurulan üniversitelerimiz var. Sayıları 140 ulaştı. 140 üniversitenin yeni rektörleriyle ‘Uluslararasılaşma ve Yurtdışına Açılım Stratejisi açısından Üniversiteler Birliğiyle YÖK arasında yeni bir çalışma başlatıldı.”

2010’da yeni rektörlere bir workshop yapılacağını da belirten Rektör Baydar, SDÜ’nün sadece kendini geliştirmeye yönelik olarak değil, Türkiye’deki yeni üniversitelerin dışa açılımına örnek bir model oluşturması açısından da bu projeye öncülük edeceğini belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?