30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

SDÜ Tıp sorunlar bitmiyor

SDÜ TIP’TA SIKINTI

Isparta SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, batmaktan son dakikada kurtulduklarını belirtti.

Doğu Yerleşkesi’ndeki hastanenin Hazine garantili dış kaynaklı kredi ile inşa edildiğini anımsatan Prof.Dr. Kutluhan, “Her ay geri ödeme taksitlerimiz vardı. Bugüne değin 5 milyon Dolar ödedik. Geriye 20 milyon Dolar kalmıştı. Parlamenterlerimiz bu 20 milyon Dolar geri ödemeyi sildirdi. Eğer bu olmasaydı Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi batmıştı. Bugün öyle bir kurum olmazdı” diye konuştu. Bir yanda dış kaynaklı kredi ödemeleri diğer yanda 630 kişinin maaş ve sosyal güvenlik primlerinin yatırılmasını öz kaynakları ile yaptıklarını belirten Prof.Dr. Kutluhan, “Artık sistem çökme aşamasına gelmişti. Durumu parlamenterlerimize anlattık. Soruna sahip çıktılar. Hazine garantili dış kaynaklı kredi sorunumuzu çözdüler” şeklinde konuştu.

YIĞINLA SORUN VAR

Sorunların halen devam ettiğine işaret eden Başhekim Prof. Dr. Kutluhan, çözüm bekleyen bir yığın sorun bulunduğunu ifade ederek, “Biz öz kaynaklarımızla, yani Döner Sermaye gelirleriyle 630 kişiye maaş ödüyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini yatırıyoruz. Vergi veriyoruz. Devlet hak ettiğimiz kadronun çok altında bir ekip veriyor bize. Bu sorunu da çözmemiz gerekiyor” dedi. Tıbbi aletlerin çok hızlı bir şekilde geliştiğine ve buna ayak uydurulması gerektiğine de dikkat çeken

Prof.Dr.Kutluhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak mali yükümüz nedeniyle aynı hızla tıbbi teknolojileri takip edemiyoruz. Diğer fakültelerle de rekabet halinde olduğumuzu düşünün. O zaman biz yarışa her zaman dezavantajlı olarak başlıyoruz. Acı bir durum ama eğer Hazine 20 milyon Dolar borcu üstlenmeseydi bugün SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmazdı. Tablo budur.”

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 09:57:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 14:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?