30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

SDÜ yerleşkesine cami

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE YAPILACAK CAMİ

Isparta İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, ilçe müftüleri ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kemal Sözen ile birlikte SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar'ı makamında ziyaret etti. Avcı, SDÜ Doğu Yerleşkesi'nde yapılması planlanan cami ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar, İlahiyat Fakültesi'ne yapılacak cami projesiyle ilgili son aşamaya gelindiğini belirterek "SDÜ İlahiyat Fakültesi'nin bulunduğu Doğu Yerleşkesi'ne yapılması planlanan camiyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığımız çalışmaların son aşamasına geldik. Başta il müftümüz ve ilçe müftülerimizin katkılarıyla projeyi tamamlayacağız" dedi.

İNANÇ VE BİLİM İLİŞKİSİ

Üniversite içinde caminin araştırma ve uygulama merkezi gibi çalışmasını çok anlamlı bulan SDÜ Rektörü Baydar, şöyle konuştu: "Nasıl Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrencileri üniversitenin araştırma uygulama hastanesinde yetiştirip devlet hastanelerine veya başka yerlere gönderiyorsak, din ve bilim adamlarını da aynı şekilde yetiştirmek istiyoruz. İnanç ve bilim ilişkisi dengeli bir şekilde olursa Türkiye çok daha iyi yerlere gelecek. Biz bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız."

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNDE YAPILACAK CAMİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:12:01
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?