30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

SDÜ’de akademik yıl başladı

SDÜ’DE 40 BİN ÖĞRENCİ İLE AKADEMİK YIL BAŞLADI

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Yeni öğretim yılına yüksek lisans ve doktora öğrencisi hariç 40 bin 732 öğrenci ile başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 2010-2011 eğitim öğretim yılı başladı. SDÜ, yeni öğretim yılına yüksek lisans ve doktora öğrencisi hariç 40 bin 732 öğrenci ile girdi. Bu sayının 5 bin 459’unu lisans, 5 bin 450’sini önlisans, 188’ini özel yetenek öğrencileri oluşturuyor.

SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle SDÜ’nün eski ve yeni tüm öğrencilerine ve öğretim elemanlarına başarılar diledi. Rektör Baydar “Türkiye’nin genç ve dinamik üniversitelerinden biri olan SDÜ, gösterdiği gelişme performansı ile ön sıralara yükselmiştir. Yurt içinde ve yurt dışında bilinen itibarlı yükseköğretim kuruluşlarından biriyiz. Bu konumu öğretim elemanları ve öğrencilerimizle birlikte elde ettik. Onlara içtenlikle teşekkür ediyorum. Aynı performansın daha da yükselerek devam etmesini arzu ediyor ve bu yeni öğretim yılının başarılı ve huzurlu geçmesini diliyorum” dedi.

İLK DERSİ DEMİREL VERECEK

Rektör Baydar yeni akademik yılın başlaması ile ilgili resmi törene ilişkin, “Akademik yılın başlamasıyla ilgili resmi açılış törenimiz 11 Ekim Pazartesi günü yapılacak. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek açılış törenimizde İnan Kıraç’a Fahri Doktora payesi vereceğiz. Yeni yılın ilk dersini de adını taşımaktan onur duyduğumuz 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel verecek. Yoğun ve zengin bir programı bulunan 11 Ekim’deki açılış törenimizde de tüm personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte olmayı diliyoruz.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 09:55:00
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 17:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?