5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

SDÜ'de İsrail protestosu

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilerinden bir grup, İsrail'in, Filistin'e hafta sonu başlattığı ve halen devam eden saldırısını kınadı.


Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan 50 kişilik öğrenci topluluğu, slogan ve alkışlarla merkezi derslikler önüne kadar yürüyerek İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı protesto etti. "Filistin halkı yalnız değildir", "Afganistan'dan, Irak'tan, Türkiye'den Filistin'den defol katil ABD", "Hepimiz Filistinliyiz" şeklinde slogan atan öğrenciler, merkezi derslikler önüne gelindiğinde bir basın açıklaması yaptı.


Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) adına açıklama yapan Pelin Asılbay, İsrail'in yeniden Filistin topraklarında olduğunu belirterek "Gazze yine bombardıman altında. Ancak ne tarih yeniden yazılıyor ne de işgalci İsrail ordusu ilk kez Gazze topraklarına giriyor. Hamas'ın 6 ay önce kabul ettiği ateşkes süresince, İsrail tarafı ateşkesi birçok kez ihlal etmişti. İsrail ordusu sınır ihlalleri gerçekleştirmiş ama hiç biri dünkü kadar büyük kayıpla sonuçlanmamıştı." Basın açıklamasının ardından öğrenciler dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?