5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

SDÜ'den önemli adım

SDÜ ile İtalya'da bulunan ve spor alanında çok sayıda olimpiyat şampiyonu yetiştirmiş bir üniversite olarak bilinen "Universita degli Studi di Roma" arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Geçen hafta akademik bir heyetle İtalya'nın Roma kentine davet edilen SDÜ Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar, burada "Universita degli Studi di Roma'nın Rektörü ve yöneticileriyle görüştü. İki üniversitenin karşılıklı bilimsel araştırmacı akademisyenler ile öğrenci değişimi programlarını uygulayabileceklerinin ifade edildiği görüşmenin ardından bu içeriğin kayıt altına alındığı bir protokol imzalandı. Protokol töreninde ziyarete katılan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Vecihi Kırdemir ile Erasmus Program Sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Fikret Özcan da hazır bulundu.

İki üniversite arasındaki bu protokole göre, çok sayıda Olimpiyat Şampiyonu yetiştiren İtalyan Üniversitesi'nden bir gurup spor adamının önümüzdeki aylarda Isparta'ya gelmesi ve Spor Hekimliği alanında SDÜ'nün imkanlarını yerinde görmesi planlandı.

Takip eden sürede ise üniversitemizden bir gurubun Roma'ya gitmesi ve iş birliği çalışmalarının hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?