5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

SDÜ'den tarihe geçecek girişim!

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar, Isparta tarihine geçecek önemli bir girişime imza attı.

Önemli konukları SDÜ'de ağırlayarak Isparta'nın ve üniversitenin tanıtımına önemli katkı sağlayan Baydar, şimdi de ABD Başkanı Barack Obama'yı Isparta'ya getirmek istiyor. SDÜ, ODTÜ ile birlikte Obama'nın 6-7 Nisan'da Türkiye'ye yapacağı ziyareti iyi değerlendirip fahri doktora davetinde bulundu.

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretinde bir Anadolu kentini gidip görme arzusunda olduğu öğrenildi. Obama'nın Türkiye'ye gerçekleştireceği iki günlük ziyaret kapsamında bir Anadolu kentini görmek istediği bilgisi Hükümet yetkililerine iletildi.

TBMM'de de Türk halkına hitap edecek olan Obama'nın herhangi bir Anadolu kentine ziyarette bulunup bulunmayacağı henüz net değil. ABD Başkanı Obama'nın bir Anadolu kentini ziyaret etme isteği bilgisini duyan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, önemli bir girişimde bulundu.

SDÜ Rektörü Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar'ın talimatı ile Amerikan Büyükelçiliği ile temasa geçilip ABD Başkanı Obama'ya SDÜ'nün uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora payesi verme daveti iletildi. Aynı daveti Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'nün de yaptığı öğrenildi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Baydar'ın ABD Başkanı Obama'ya yönelik fahri doktora payesi daveti ile ilgili Isparta Milletvekillerine de bilgi verip destek istediği edinilen bilgiler arasında.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 10:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?