5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Şehit ailelerinden açılım tepkisi

Isparta'da bir grup şehit ailesi ve gazi, MHP Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'a mektup yazarak, demokratik açılımdan rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

Demokratik açılıma tepki gösteren bir grup şehit ailesi ve gazi, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'a mektup yazdı. Milletvekili Korkmaz, yazılanlar karşısında duygulandığını belirterek "Şehit ve gazi ailelerimiz Türkiye'nin gündemindeki demokratik açılımla ilgili çok anlamlı bir yaklaşım göstermiştir. İşte işin özeti budur" diye konuştu.

Milletvekili Korkmaz, kendisine gelen mektupta şu ifadelere yer verildiğini kaydetti:

"Son günlerde ülkemizde yaşanan tartışmaları büyük bir üzüntü ve öfke ile izliyoruz. Doğuda kaymakam olarak görev yapmış sizleri, kendimize yakın bulduğumuz için duygularımızı paylaşmak üzere bu mektubu yazıyoruz. Bizler; evlatlarını, kardeşlerini, eşlerini, yakınlarını bu vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, Türk neslinin istiklali ve istikbali için kurban vermiş insanlarız. Dolayısıyla en değerli varlıklarını, canlarını kaybetmiş kardeşleriniz olarak da ne bu dünyadan ne dünyevi nimetlerden, hatta ve bilakis siyaset kurumlarından hiçbir beklentimiz bulunmamaktadır. Her birimizin şehidi ay yıldızlı al bayrağa sarılı bir tabut içinde Isparta'mıza gönderildiğinde hep beraber ağladık, hep birlikte tekbir getirip, hep beraber şehidimizi omuzlarımızda taşıyıp, ebedi aleme uğurladık. Bizler canlarımızı ebedi aleme uğurladıktan sonra hiç bayram bilmedik, hiç yüzümüz gülmedi. Yanlış anlaşılırız diye çocuklarımıza bile tebessümü çok gördük. Resulü Ekrem efendimizin, şehidin yakınları olmamız dolayısıyla bizlere şefaat etmesini dileyerek, katrandan kara ve yakıcı acımızı yüreğimize gömdük. 'Ateş düştüğü yeri yakar' demişler. O yakıcı ateşin hararetini, dualarımızla bir nebze de olsa bizlerle paylaştınız. Rabbimiz hepinizden razı olsun ve Allah hiçbirinize, düşmanınıza bile zamansız evlat, kardeş, eş, acısı yaşatmasın. Şahadet haberi aldığımızda yahut kolunu, bacağını, gözünü kaybetmiş gazimizle kucaklaştığımızda 'Acınız gün geçtikçe azalır' demişlerdi, azalmadı. Aksine yokluk ve yalnızlık hissimiz büyüdü, büyüdü, tüm ömrümüzü yiyip bitiren kocaman bir dev oldu. Bizleri ayakta tutan Peygamber Efendimizin şefaat umudu, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi ve milletimizin hayır duaları idi. O anlarda bile devletimize, milletimize, bayrağımıza sırtımızı dönmedik. Biz şehidin geride kalanları birbirine sarılırken, 'Allah devletimize, milletimize, zeval vermesin' duamızı dilimizden düşürmedik. Ancak; son günlerde, güzel ve mukaddes vatanımızın bizzat yönetenleri tarafından aciz ve zavallı konumuna düşürülmesi kadar hiçbir şey bizi ümitsizliğe düşürmedi."

"Terör örgütü ve yandaºlar? ile masaya oturan hiçbir kurum, kuruluº ve partiyi ve onlar?n yetkililerini masum ve sayg?de?er bilmemiz mümkün de?ildir" ifadeleriyle devam eden mektupta, "Bu feryadımızın, duruşumuzun bütün hemşehrilerimizce de, bütün milletimizce de paylaşıldığına inanıyor ve tüm kardeşlerimize de demokratik sınırlar içerisinde suskunluk ve ataletten sıyrılmalarını tavsiye ediyor, bizlerin sesi olacağınız düşüncesi ile saygılarımızı sunuyoruz" denildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 18:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?