5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Şehit ailesine ücretsiz tedavi

Isparta Devlet Hastanesi'nde şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları bundan böyle sıra beklemeden poliklinik hizmeti alacak. Hastane Başhekimi Op.Dr. Ramazan Okutan, şehit ve gazi ailelerine verilecek kart sayesinde bu statüde olan hastaların muayenelerine öncelik verileceğini söyledi.

Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Emin Pınar'la bir basın toplantısı düzenleyen Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ramazan Okutan, şehit ve gazi ailelerine verilecek kart sayesinde bu statüde olan hastaların muayenelerine öncelik verileceğini söyledi.

Şehit ailelerinin zamanlarının değerli olduğunu anlatan Okutan, şöyle konuştu: "dolayısıyla kıymetli zamanlarını hastane içinde kaybederek vakit geçirmemeleri için kart sistemini geliştirmeyi uygun bulduk. Bu kartı şehit ve gazi ailelerine ve gazilere veriyoruz. Bu kartla hastaneye gelen hastalarımız direkt olarak bütün polikliniklerde hizmet alabilecek. Böylece şehit ailelerimize ufacık da olsa katkıda bulunmak istiyoruz. Muayene kartları bütün hastanenin birimlerinde geçerli olacak. Hastalarımız sıraya girmeden muayene olacaklar. Yine tetkik işlemlerinde öncelik onlara verilecek. Mümkün olduğunca hastane çalışanları kendilerine yardımcı olacaklar."

Şu an 278 adet muayene kartını Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne teslim ettiklerini anlatan Okutan, şunları söyledi: "Yine hastanemize gelip muayene kartı olmayan bu statüdeki hastalarımıza muayene kartı çıkaracağız. Zaman içinde müracaatlar oldukça engelli vatandaşlarımız, mülki amirlerimiz ve polislerimiz için de aynı uygulamayı düşünüyoruz. Öncelikli olarak şehit ailelerini ve gazi ailelerimizi düşündük."

DİĞER KURUMLARA ÖRNEK OLSUN
Derneğin Başkanı Emin Pınar ise, Devlet Hastanesi'nin şehit ailelerine ve gazilere sahip çıktığını gösteren bir uygulamaya imza attığını söyledi ve "Biz bir talepte bulunmadan, Sayın Ramazan Okutan bize böyle bir jest yaptı. Tüm şehit aileleri ve gazi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum ve diğer kuruluşlara bunun örnek olmasını istiyorum. Bu güzel davranış bizi duygulandırdı. Gönlümüzü fethetti."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 20:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?