5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Şehit Astsubay Gülcü toprağa verildi

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Astsubay Cengiz Gülcü'nün cenazesi, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Göksöğüt beldesinde toprağa verildi.

Şehit Astsubay Gülcü için Göksöğüt beldesindeki Şehit Polis Faruk Kaplan İlköğretim Okulu önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Şemsettin Uzun, "Türkiye 25 yıldır bu olayla uğraşıyor. Gençlerimiz yüksek sesle haykırıyor, (Şehitler ölmez vatan bölünmez) diye. Tabii ki bölünmez. Böyle bir şeyi düşünmek bile gücümüze gidiyor. O zaman şehitlerimiz neden ölsün ki.. Türkiye Cumhuriyeti'ni taşıyan, sırtlarına alıp götüren birileri var. İşte bunlardan bir tanesi de burada yatıyor. O görevini yaptı. Şimdi görev bizde. Bu şehidimizi son ikametine sırtımızda taşıyacağız" dedi.

Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Vekili, İç Güvenlik Eğitim Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz da "Dün babasının da söylediği gibi, (vatan sağ olsun) diyoruz. Şehidimize Türk milleti minnettardır. Nereden gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik tüm tehditlere bu millet karşı koyacaktır. Atatürk'ün bir sözü vardır: (Mecbur kalmadıkça savaş cinayettir.) Ancak bu evlatlarımız kutsal değerleri uğruna canlarını feda etmiştir. Bu amaç uğruna yüz binlerce vatan evladını şehit verdik. Bugün bağımsız yaşamanın onurunu şehitlerimize borçluyuz" dedi.

Şehidin eşi Nazan Gülcü cenaze törenine katılan yakınlarına, "Ağlamayın. Üzüldüğümüzü görmesinler. Biz gururluyuz. Cengizler ölmez" diye konuştu.

Cenaze namazından sonra kalabalık, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Şehit astsubayın cenazesi omuzlarda belde mezarlığına götürülerek, defnedildi.

Törene, baba Mevlüt Gülcü, anne Fidan Gülcü, altı ay önce evlendiği eşi Nazan Gülcü, akrabaları, yakınları ve hemşehrileri ile Isparta Valisi Şemsettin Uzun, 2. Özel Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Vekili, Isparta İç Güvenlik Tatbikat ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergün Koçak, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, AK Parti milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Sait Dilek, Haydar Kemal Kurt, CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile vatandaşlar katıldı

AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 16:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?