30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Sezaryenle doğuma yoğun ilgi

SEZARYENLE DOĞUM TERCİHİ ARTIYOR

Isparta İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, sezaryenle doğum oranının yüksekliğine dikkat çekti. Önal, Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yüzde 34, özel hastanelerde yüzde 60, SDÜ Tıp Fakültesi’nde yüzde 74 oranında sezaryen yönetimiyle doğum gerçekleştiğini açıkladı.

Sezaryenle doğum oranını düşürmek amacına yönelik, Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yaklaşık 600 gebe kadın ve kadın doğum uzmanlarına, konunun önemine ilişkin konferans verildiğini hatırlatan Önal, “Doğum fizyolojik bir olaydır. Bunun için tıbbi bir endikasyon olmadığı sürece normal doğum tercih edilmelidir” dedi.

Amerika ve Avrupa ülkelerinde normal doğum tercih edildiğine dikkat çeken Isparta İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, “Bu ülkelerde sezaryen oranları yüzde 20 oranında ancak bu oran ülkemizde maalesef 40’larda seyrediyor. Sağlık Bakanımızın da ifade ettiği gibi kabul edilemeyecek bir yüzdeyle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Anne adaylarına normal doğumu tercih etmeleri önerisinde bulunan Sağlık Müdürü Önal, şunları söyledi:

“Hekim tarafından tavsiye edilmediği sürece anne adayları sezaryeni tercih etmemeli. Sezaryen yöntemi, hem anne hem de bebeğin sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. Isparta’da Bakanlığa bağlı hastanelerimizde geçen yıl için sezaryen oranımız yüzde 34. Bu oranla Türkiye ortalamasının altındayız. Ancak özel hastanelerimizde bu oran yüzde 60. Üniversite hastanemizde ise yüzde 74. Yüzde yüzde 74’leri kabul etmek mümkün değil. Bu oranı düşürmek gerekir.”

SEZARYENLE DOĞUM TERCİHİ ARTIYOR

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 10:43:04
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 18:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?