4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Sezer, Erdoğan'ı topa tuttu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, bazı ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Isparta’da AK Parti hükümetini eleştirerek, "Başbakan basınla birlikte muhalefeti de susturmaya çalışıyor" dedi.

Isparta Bolat Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni Türk Ceza Kanunu ile basının susturulmaya çalışıldığını savunan Sezer, "Biz muhalefet anlayışını sorumluluk bilinciyle sergilemeye çalışıyoruz. Ama sayın Başbakan bir taraftan basının, diğer taraftan muhalefetin ve sivil toplum örgütlerinin sesini kısmaya çalışıyor. 1 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu ile basın bir Abdulhamit dönemi sansürcülüğü ile karşı karşıya bırakılıyor. Yani basın susturulmak isteniyor. Bu yolla sesini çıkartmak isteyen muhalefetin sesinin de kısılması amaçlanıyor. Bu yollara başvuran iktidarların sonu iyi olmuyor. İktidarın sonunun ne olacağı beni de çok ilgilendirmiyor, ama Türkiye’nin sonunun iyi olması gerekiyor. Bu konuda hükümeti uyarıyorum, sansürcülük çok geride kaldı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihinde basından en çok destek alan hükümetin başkanı olduğuna dikkat çeken DSP Genel Başkanı Sezer, "Başbakan, Cumhuriyet tarihinde basından en çok destek alan hükümetin başkanı olarak bunu yapıyor. Üstelik Başbakan basını hükümetin insafına terk ederken, hükümetin en küçük bir eleştiriye dahi tahammül edemediğini gösteriyor. Yani basın özgürlüğü hükümetin insafında olacak ama en küçük eleştiriye, uyarıya bile tahammül edemeyeceksiniz" diye konuştu.

"BAŞBAKAN KİMSEYİ BULAMAZSA KENDİSİYLE KAVGA EDİYOR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın herkesle kavga ettiğini söyleyen Sezer, "Başbakan herkesle kavga ediyor. Kendisine soru soran gazeteciyi azarlıyor, aldığı hediyeyi yazan gazeteciyi eleştiriyor. Hiç kimseyi bulamaza alıyor eline mikrofonu, televizyonda kendi kendisiyle kavga ediyor. Bu, Başbakanın bu yükü kaldıramadığının göstergesidir. Başbakanın son dönemdeki davranışları, Türkiye’nin sorunlarını bu Başbakan ile aşamayacağını çok iyi göstermektedir" şeklinde konuştu.

AB süreci bahane edilerek azınlıklar konusunda Türkiye’ye dayatmalar yapıldığını iddia eden Sezer, hükümetin bu konuda sesinin çıkmadığını söyledi. Sezer, "Avrupa Birliği süreci bahane edilerek azınlıklar konusunda olumsuz gelişmeler Türkiye’ye dayatılıyor. Alevi, Bektaşi vatandaşlarımız azınlıklara indirgenmeye çalışılıyor. Kürt kökenliler yetmiyor, misyonerler aracılığıyla yeni bir azınlık gurubu yaratılmaya çalışılıyor. Halkın manevi duygularını kullanarak iktidara gelen hükümetin, bu konularda sesi, gıkı çıkmıyor. Elini kolunu bağlamış oturuyor" dedi.

AB süreci bahane edilerek Fırat ve Dicle’nin, merkezi Atina’da bulunan uluslararası kuruluşun yönetimine bırakılma çalışmaları yapıldığını ileri süren Zeki Sezer, "Bu kuruluşun başında da bir Yunanlı var. Hükümetin bu konuda da sesi çıkmıyor. Bunları kabul edeceğini, imzalayacağını 17 Aralık’ta beyan ederek sesi çıktı Brüksel’de. Brüksel’den gelince Ankara Kızılay’da bayram yaptı Başbakan. O bayram sanırım Kıbrıs’ın verilmesinin, sanırım Fırat’ın, Dicle’nin uluslararası yönetimlere bırakılmasının, Türkiye’de yeni azınlıklar kurulmaya çalışılmasının bayramıydı. Buradan Başbakanı bu nedenle uyarıyorum ve kınıyorum" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, basın toplantısının ardından Isparta Valisi İsa Parlak’ı makamında ziyaret etti. Sezer, DSP Isparta İl Başkanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, Esnaf Odaları Birliği, Orman-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettikten sonra saat 21.00’de Isparta’nın yerel televizyon kanalı olan Kanal 32’nin programına katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 16:25:13
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?