30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Sigara içen kadın sayısı artıyor

SİGARA İÇEN KADIN SAYISI ARTIYOR

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Süleyman Önal, sigara içen kadın sayısının erkeklerden daha fazla olduğunu ve sigaranın kadınlara erkeklerden daha fazla zarar verdiğini belirtti

Dr.Önal sigara ve sigaranın zararlarına yönelik ciddi kararlar alınarak yasalar çıkarıldığını hatırlatarak, “Bu durum sağlıklı bir toplum oluşturulması noktasında son derece sevindiricidir. Geçmiş yıllarda kadınlar arasında sigara kullanımı ve sigara tiryakiliği yok denecek kadar azdı. Sigara genellikle erkeklerin kullandığı zararlı bir unsurdu. Ancak, son yıllarda üzülerek söylemek istiyorum ki, sigara kullanan kadınların sayısı erkekleri geçmeye başladı. Aslında bize göre ister erkek olsun ister kadın olsun kimsenin sigara içmemesi ve hayatını sağlıklı bir şekilde idame ettirmesidir. Fakat öyle olmuyor ve insanlar zararlarını bile bile bu sigarayı içmeye devam ediyorlar” dedi.

Yasa ve yönetmeliklerin tüm ülkede olduğu gibi Isparta'da da sigara kullanımının azalmasını sağladığını belirten Dr.Önal, “Bu sevindirici bir durum fakat tamamen bitirmedi tabi. Yine binlerce kadın ve erkek vatandaşımız sigara içmeye devam ediyor. Sigara içmek erkeklerde bizzat kişinin kendisine zarar veriyor. Çocuğuna da zarar veriyor ama bu oran düşük. Fakat, kadınlarda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Çünkü, kadınlar doğum yaptıkları için çocuklar bire bir ilgili olduğu için tehlikenin boyutları çok büyük. Sigara için kadınlar çocuklarına birinci derecede zarar veriyorlar. Sigara içen kadınların bizzat kendilerinde bir takım hastalıklar olabileceği gibi, hamileliklerinde taşımakta oldukları çocuklarının da daha anne karnında hastalığa yakalanma riski çok yüksektir. Bu durum erken doğum veya sakat doğumlara kadar gitmektedir. Erken doğum demek, çocuğun gelişimini daha tamamlanmadan dünyaya gelmesi yani sıkıntılı olması anlamına gelmektedir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 17:18:03
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 17:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?