30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Sigarayı bırakan köylüye teşekkür

SİGARAYI BIRAKAN 99 KÖYLÜYE TEŞEKKÜR BELGESİ

Isparta'nın Eğirdir ilçesi Serpil köyünde başlatılan 'Sigarayı Bıraktım Sigortaya Başladım' kampanyası çerçevesinde 99 köy sakini sigarayı bıraktı. Sigaradan vazgeçen tiryakilere, teşekkür belgesi verildi.

Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Serpil köyünde sigarayı bırakan vatandaşlara tarım sigortası yapıldığını belirterek, "Sigarayı bırakan 99 vatandaşa teşekkür belgesi veriyoruz. Onlar sigarayı bırakmakla hem sağlıklarını geri kazanacaklar hem de sigaraya verdikleri parayla tarım sigortası yaptırarak ürünlerini doğal afetlere karşı sigortalatmış olacaklar" dedi.

Köyde düzenlenen törene katılan Isparta Valisi Ali Haydar Öner ise, sigara alışkanlığının sağlığı olumsuz etkilediğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Sigara sağlığı olumsuz etkilenmesi nedeniyle tedavi için para harcamak zorunda kaldığımız, kimi zaman harcadığımız paraya rağmen ölümcül hastalıklar sebebiyle hayatımızın devamını sağlayamadığımız, böylece çoluk çocuğumuzu annesiz ve babasız, sofraları rızıksız bırakmamıza neden olan bir illet. Bu illetten kurtulma iradesini ortaya koyan ve bırakma

kararlılığını veren kardeşlerimi kutluyorum."

Sigarayla ilgili tespitini anlatan Öner, "Sigara Yetişkinlik Özentisiyle Yanar Öksürük Nöbetiyle Söner" dedi. Yani, bir delikanlının parmaklarının arasına sigara tutuşturduğu zaman yanlış bir düşünceyle adam olduğunu zannettiğini anlatan Vali Öner, şunları söyledi: "Halbuki aşağılık kompleksini ortaya koymuş oluyor. Biraz sert söylem ama gerçek bu. Sigara ömür boyu sakıncasını hissettirdiği için ondan kurtulma iradesi çok önemli. Çünkü sigarayı bırakmayan iş gücünü kaybediyor, enerjisini kaybediyor. Bu

sene sigorta eksikliği nedeniyle çiftçilerimiz önemli ürün kayıplarına maruz kaldı. Alın terlerimizin karşılığını alamama riskiyle karşı karşıya kaldı. Sigaradan sağlanan tasarrufun sigortaya harcanması da fevkalade anlamlı bir davranış, bu şekilde hem sağlığımızın bozulmasına izin vermeyeceğiz hem de sigaraya vereceğimiz parayla doğal afetlere karşı tarladaki ürünümüzü sigortalatmış olacağız."

Toplantıda, 'Sigarayı Bıraktım Sigortaya Başladım' kampanyasına katılarak sigarayı bırakan vatandaşlara belgeleri verildi. Ayrıca, başlatılan 'Köyümüzü Temiz Tutmak Elimizde' kampanyasına katılan ev hanımlarına ayrıştırmalı çöp poşetleri verildi.

SİGARAYI BIRAKAN 99 KÖYLÜYE TEŞEKKÜR BELGESİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 15:49:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 17:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?