5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Sinekle mücadele başladı

Isparta Belediyesi yaz mevsiminin geldiği şu günlerde modern araçlarla sinekle mücadeleye başladı.

Isparta Belediyesi yurtdışından satın aldığı ve modernliği ile dikkat çeken araçla ilaçlama işlemlerine başladı. Belediye Başkanı Hasan Balaman çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, "4  yıldan bu yana şehrimizde gerek yeşil alan çalışmaları, gerekse temizlik konusunda önemli çalışmalar yaptık. Bu değişim Isparta’da yaşayan halkımız tarafından olsun, dışarıdan gelen misafirler tarafından olsun fark ediliyor. Yeşil alan çalışmalarımızın yanında temizlik konusunda gösterdiğimiz titizliği ilaçlamada da gösteriyoruz. Havaların ısınması ile birlikte bahar ayı başından bu yana sinek oluşmasına olanak tanıyan tüm noktalar Avrupa’dan getirttiğimiz modern ilaçlama aracı ile ilaçlanıyor" dedi.

Sineklerin oluşumunda en büyük etkenin şehir içerisinden geçen ve pislik saçan derelerden geldiğini ifade eden Balaban, derelerin tümünü ıslah ederek pırıl pırıl hale getirdiklerini söyledi. "Bu yaz artık sineksiz bir yıl geçireceğiz" diyen Balaban, şunları söyledi: "Bu yeni aracımızla birlikte tüm mahallelerimizi, sokak, sokak ilaçlıyoruz. Çünkü bizim halkımız hizmetlerin en iyisine layıktır. Ön ve arka kısımlarında bulunan pulverazitörleri 360 derece dönebilen araç operatörünün kameralar vasıtası ile kontrol edebildiği ve bu sayede ağaçlarda dahil olmak üzere her satha ilacı ulaştırabilen modern ilaçlama aracı halk tarafından ilgi ile izleniyor.
Yurdun çeşitli kesimlerinde meydana gelen kene ısırmaları sonucu ölümler nedeni ile duyulan endişe de bu dikkatli çalışma neticesinde ortadan kaldırılmış oluyor."

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 15:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?