5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

SML'ye yeni okul binası

Süleyman Demirel Üniversitesi’nden, Sağlık Meslek Lisesi’nin kullanması için Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eski binalarını isteyen il genel meclisi’ne üniversiteden olumsuz yanıt geldi. Gelecek eğitim öğretim yılında kapasitesi yetmeyecek hale gelen Sağlık Meslek Lisesi TOKİ’nin inşa ettiği lise binasına taşınmak zorunda kalacak.

Isparta’da 1990’lı yılların sonunda ilginin az olduğu gerekçesiyle kapatılan ve Devlet Hastanesi karşısında bulunan binaları Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) devredilen Sağlık Meslek Lisesi’ne (SML) olan talep artınca, okula yeni bina arayışı başladı. Daha önce işlevini tamamladığı gerekçesiyle kapatılan SML binası, SDÜ’ye tahsis edildi. İlk önce Hemşirelik Yüksek Okulu’nun yer aldığı bina, halen Sağlık Bilimleri MYO olarak kullanılıyor.

Binaları SDÜ’ye tahsis edilen SML’nin öğrencileri ise Kamile Gürkan İlköğretim Okulu’nun eski binasında güç koşullarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Milli Eğitim’in bu tespitlerini dikkate alan İl Genel Meclisi, okulun SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) eski binasına taşınması yönünde SDÜ yönetimine teklif götürdü. Ancak SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, GSF binalarının üniversiteye lazım olacağı gerekçesiyle bu teklife olumsuz yanıt verdi.

SDÜ’den gelen ret kararı üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü SML için yeni binayı buldu. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Aliköy Mevkii’ne TOKİ tarafından yaptırılan 24 derslikli binanın SML binası olarak kullanılacağını kaydetti. Yılmaz, “GSF binalarını alabilseydik işimiz çok kolay olacaktı. Yeniden yatakhanesi olan bir SML’miz olacaktı. Ancak teklife olumlu yanıt alamadık. Bu nedenle TOKİ tarafından inşa edilen 24 derslikli lise binasına SML’yi taşıyacağız. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren SML öğrencilerimiz bu binada eğitim görecek” dedi.

Şu anda 150 öğrencinin eğitim gördüğü 5 şubeli Sağlık Meslek Lisesi’nin gelecek eğitim öğretim yılında kapasitesini aşacağını belirten Yılmaz, “Gelecek yıl 120 öğrenci daha alınacak. SML’ye talep oldukça fazla. 2 yıldır eğitim öğretim sürüyor ve mezun verinceye kadar okul mevcudunun 400 aşması bekleniyor. Kamile Gürkan İlköğretim Okulu binasında SML öğrencilerinin eğitimlerini sürdürmeleri imkansız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 20:10:36
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 20:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?