5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Somalili çocuklara Türkçe eğitim

SOMALİLİ ÇOCUKLARA TÜRKÇE EĞİTİM

Isparta'daki Somalili sığınmacı ailelerin çocukları, Fevzipaşa İlköğretim Okulunda Türkçe eğitimi görüyor.

Somali'den iç savaş ve açlık nedeniyle Türkiye'ye kaçak yollardan giren Somalili sığınmacılar, Isparta'da yaşamlarını sürdürüyor. Somalili ailelerin eğitim çağındaki sekiz çocuğu Isparta Valiliği koordinesinde çeşitli okullarda eğitim görüyor.

Somalili çocuklar ile herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Tevfik Akar, "Öğrenciler arasında Türkçe'yi hiç bilmeyenler var. Öğretmenler, Somalili öğrencilere özel zaman ayırarak Türkçe öğretiyorlar" dedi.

Somalili öğrencilerin sıcakkanlı olduğunu söyleyen Akar, şöyle konuştu: "Somalili öğrenciler çok çabuk çevre ediniyor. Öğretmenlerini üzecek bir davranış içerisine girmiyorlar. Kurallara uyma konusunda da yatkınlıkları var. Eğitimdeki altyapıları bizim eğitim sistemimize uymadığı için derslerde bir takım zorluk yaşıyorlar. Türkçe'yi tam olarak bilmemeleri nedeniyle sınavlardan muaf tutuyoruz. Ancak dilimizi iyi bilenleri sınavlara dahil edebileceğiz. Bunun yanı sıra yine derslerinde iyi olup Türkçe'yi iyi düzeyde bilen öğrencilerimiz için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) bile hazırlamayı düşünüyoruz."

Tevfik Akar, öğrencilere maddi anlamda okul aile birliği tarafından yardımda bulunulduğunu sözlerine ekledi.

SOMALİLİ ÇOCUKLARA TÜRKÇE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 10:09:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 10:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?