5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Su altı timi kuruluyor

Isparta Sivil Savunma İl Müdürlüğü Davraz Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde görev yapacak Kar Timlerinin yanı sıra Su Altı Arama Kurtarma Timi kuruyor. Sivil Savunma İl Müdürü Sedat Gazozcu, Su Altı Arama Kurtarma Timi oluşturmak için kurumlar düzeyinde ikili görüşmelerinin sürdürüldüğünü söyledi.

Sivil Savunma İl Müdürlüğü genel şemsiyesi altında kurulacak timde su altı dalış brövesi olan uzman kişileri seçeceklerini belirten Gazozcu, “Prensip olarak bu yapıyı kurmaya karar verdik. SDÜ, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Su Ürünleri Enstitüsü ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Su Altı Arama Kurtarma Timleri için tek bir koşulumuz var: Bröve sahibi olması. Bu nedenle süreç işliyor. Biraz zaman alacak. Ancak Su Altı Arama Kurtarma Timini mutlak surette kuracağız” dedi.

Davraz Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nde görev yapacak Tim’in kullanacağı donanımların geldiğini ifade eden Sivil Savunma İl Müdürü Gazozcu, “Tüm ekipman teknolojinin son ürünü. Özellikle kış döneminde etkin bir şekilde görev yapacaklar. Yön kaybeden spor ve tatilcilere yardımdan tutun, çetin doğa şartlarında mahsur kalanları kurtarmaya kadar genel anlamda hizmet üretecekler” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 17:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?