4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Sualtı Arama Kurtarma eğitimi

Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Sualtı Arama Kurtarma Timi’ için son aşamaya gelindi. Gelecek yıldan itibaren balık adamlar arama kurtarma çalışmalarına başlayacak.

Çok sayıda göl ve gölete sahip Isparta’da ihtiyaç hissedilen ‘Sualtı Arama ve Kurtarma Timi’ için eğitimde son aşamaya gelindi. Eğirdir ve Kovada Gölleri başta olmak üzere çok sayıda gölet ve barajı sınırları içerisinde bulunduran kentte, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde kurulan tim bataklık ve sazlık şeklindeki tehlikeli bölgelerde eğitim görecek. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Gazozcu, bu eğitim aşamasının da tamamlanmasıyla birlikte artık ekibin profesyonel şekilde olaylara müdahale edebileceğini dile getirdi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in talimatıyla eğitimlerine başlayan tim, bugüne kadar çok sayıda kurtarma çalışmasına katılmış iyi yüzme bilen 7 kişiden oluşuyor.Yeni kurulan ekibe ilk dersi Eskişehir Sualtı Arama Kurtarma ekipleri verdi. Eğitim çalışmasını tamamlayan Isparta’nın yeni Sualtı Arama ve Kurtarma Timi’nde yer alan dalgıç adayları ikinci eğitim programı kapsamında Afyonkarahisar’da bulunan 23 kişilik balık adamdan Eğirdir’in Altınkum plajında 10 gün boyunca uygulamalı eğitim aldı. Ekip üyeleri, bu çalışmanın ardından da haftada bir gün Isparta’daki yüzme havuzunda fiziki ve bedeni kabiliyetlerini artırma amacıyla eğitimlerini devam ettirdiler.

DİĞER İLLERDEN BALIK ADAMLAR İSTENMEYECEK
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Gazozcu, Isparta’nın artık boğulma vakalarına acil müdahale edilebilmesi için farklı illerden dalgıç talep etmek zorunda kalmayacağını belirtti. Gazozcu, Isparta’daki timin 2010 yılı itibariyle profesyonel anlamda göreve hazır hale geleceğini dile getirdi.
Vali Ali Haydar Öner’in isteğiyle balık adamların üzerlerine giyeceği özel kıyafetler ile arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak teçhizatların alımı için Özel İdare bütçesinden 25 bin TL’lik harcama yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 14:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?