30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Sualtı ekibi arama kurtarmada iddialı

SUALTI EKİBİ ARAMA KURTARMADA İDDİALI

Isparta İl Afet Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı, iki yıl önce oluşturulan Sualtı Arama Kurtarma Ekibi’nin bölge için önemine değinerek, boğulma ve kayıp vakalarında 2 yıl boyunca 5 aşamalı eğitimden geçirildiğini bildirdi.

21 GÖLET VAR

Arabacı, 21 gölet, göl ve gölcüklerin yer aldığı Isparta’da kayıp ve boğulma vakalarının her an yaşanma ihtimali olduğunu belirterek, 7 dalgıçtan oluşan Sualtı Arama Kurtarma Ekibi’nin kurtarma çalışmalarında güven verdiğini söyledi.İl Afet Acil Durum Müdürü Muhammed Arabacı, “Isparta, Göller Bölgesi’nde. 21 göleti var. Eğirdir, Beyşehir, Burdur gölleri bu yörede. Yılda ortalama 10-12 boğulma olayı meydana geliyor. Hava sıcaklığının artışıyla serinlemek için gölet ve göllere girilmesiyle genellikle bu olaylar meydana geliyor. O nedenle, Sualtı Arama Kurtarma TİM’i bölge için var olmak zorunda” dedi.

EKİBİ GÜÇLENDİRİYORUZ

Isparta İl Afet Acil Durum Müdürlüğü bünyesine 61 kadro verildiğini de sözlerine ekleyen Muhammed Arabacı, “Arama kurtarma ekibimizi güçlendiriyoruz. 7 kişilik ekip su altında arama kurtarma da ihtisaslaşmış durumda. Olay yerine en seri şekilde ulaşmak için sürekli faaliyet halindeyiz. Eğitim çalışmalarımızı ise hiç ara vermeden sürdürüyoruz. Halen öğrenmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

SUALTI EKİBİ ARAMA KURTARMADA İDDİALI
SUALTI EKİBİ ARAMA KURTARMADA İDDİALI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 11:57:03
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 22:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?