3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Suç makinası çeteye polisten darbe

Isparta’da çek-senet tahsilatı, fuhuş, haraç alma, darp, ev kurşunlama gibi çok sayıda olaya karışan 10 kişi, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi yaptığı istihbarat çalışmaları sonucu, M.A. isimli şahsın yanında barındırdığı sabıkalı kişilere çek-senet tahsilatı yaptırdığını, Gürcistan ve çevre ülkelerden fuhuş yaptırmak amacıyla Türkiye’ye getirilen bayanları kadın satıcılarına teslim ettiğini tespit etti.

F.Ç. isimli şahsın mekanının kurşunlanması, 3 ayrı şahsın gasp edilmesi, çeşitli şahıslardan haraç alınması, silahla tehdit ve zorla alıkoyma gibi birçok eylemi gerçekleştiren örgüte yönelik yapılan operasyonda, 8’i yabancı olmak üzere toplam 16 kişi yakalandı. Yakalanan şahısların üzerinde ve kaldıkları yerde yapılan aramada, değişik şahıslar adına düzenlenmiş bir kısmı açık 102 milyar lira tutarında 43 adet senet, 1 adet mesken tapu senedi, 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet tüfek, 2 adet ses tabancası, 5 adet rambo bıçağı ile 133 adet fişek ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan 6 yabancı uyruklu hayat kadını sınır dışı edildi. Diğer 10 kişi ise cürüm işlemek için silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, insan ticareti yapmak, silahlı tehdit, gasp ve yağma, ev kurşunlama ve fuhuş suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, şahıslar adliyede kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına da saldırdı. Çıkan arbedede 2 gazetecinin fotoğraf makinesi kırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 17:09:25
Güncelleme :1 Şubat 2005 Salı 17:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?