7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Süleyman Demirel Isparta'da

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Kanın durması için Kuzey Irak'a girilmesi gerekiyorsa bir gün bile durmayın" dedi.

Ankara'dan özel uçağı ile Isparta Havalimanı'na inen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta'da protokol tarafından karşılandı. Demirel daha sonra Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi 2007-2008 yılı eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı.

OSMANLI'DAN 35 DEVLET ÇIKTI

Demirel, konuşmasının devamında sınır ötesi operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: "Türkiye'nin 85 yıldır ayakta kalmasının sebebi birlik ve bütünlüktür. Biz tek aile tek milletiz. Cumhuriyetin kurulduğu yıllara dönmek gerekirse, o zamanlar 42 mezhep ve din vardı. Osmanlı'dan 35 tane devlet çıktı. Ama iki tane çıkamadı, bunlar Ermeniler ve Kürtlerdir. Bunlarda devlet kurabilmek için bizi bölmeye çalışıyor."

Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter ve laik bir ülke olduğunu anlatan Demirel, sözlerine şöyle devam etti: "Kardeşliği elimizden bırakmamız gerekiyor. Dünyada 4 bin 500 tane din 192 tane bayrak var. Sadece Hindistan'da 300 dil, Çin'de de 56 dil konuşuluyor. Bunlar bir arada yaşamayı başarmış. Ama biz tek dil tek bayrak olarak birlik ve beraberliği en iyi sergileyen milletiz. Biz beraber yaşamaya mecbur ve mahkumuz. Bu devlete silah çekenin eli kırılır. Bir yerde iki millet iki devlet olmaz. Tek millet tek devlet olur. Türkiye Cumhuriyeti bir devrim üzerine kurulmuştur, bölünmez bir bütündür."

Türkiye'de eşitliği sağlayan tek şeyin kadınlar olduğunu anlatan Demirel, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkenin her biriminde kadınlarımızı görmekteyiz. 3 şey söylüyorum, ırkçılığa dayanan, laikliğe dayanan ve kadını toplum içinden çıkaran hiçbir şeye razı olmayız. Türkiye Cumhuriyeti şu an zaaf içinde görülüyor. Devlet terörün hakkından geleceğinin itimadını halka vermesi gerekiyor. Kanın durması için Kuzey Irak'a girilmesi gerekiyorsa, bir gün bile durmayın. Attığınız taşın ürküttüğünüz kurbağaya değmesi lazım. Devletimi eleştirmek için söylemiyorum ama gücünü ortaya koyması lazım. Terörün arkasında adam yoksa endişelenmeyin. Suçu kim işliyorsa ona yüklenmemiz gerekiyor. Biz birilerinin istediği gibi bu ülkeyi Türk-Kürt kavgasına dönüştürmeyelim."
Ermenilerin sözde soykırım iddialarına da değinen Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: "17 ülkede Türklerin Ermenileri katlettiği kararı geçmiştir. 1915-1923 yılları arasında Türkiye'de savaş varken Ermeniler diğer ülkelerle birlik olup, Türkiye'yi arkadan vurmuştur. Bu herkesçe bilinen bir şey bunda Türkiye'nin bir kusuru bir günahı yoktur."

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 15:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?